Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld, of natuurlijk op coronavirus.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Syrië

Laatst gewijzigd op: 25-03-2020 | Nog steeds geldig op: 04-06-2020

Reis niet naar Syrië. In Syrië is een burgeroorlog. Bent u in Syrië? Verlaat het land dan zo snel mogelijk.

Kaart bij reisadvies Syrië
Download 'Kaart bij reisadvies Syrië' (PDF, 282 kB)

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Rood: niet reizen

Reis niet naar Syrië. Dit heeft te maken met de burgeroorlog in het land. Het hele land is onveilig. Er is veel geweld in het hele land. Er vinden dagelijks explosies en gevechten plaats. Ook zijn er luchtaanvallen en bombardementen. Ook op plekken waar veel burgers zijn. Nederlanders die in Syrië zijn, moeten zelfstandig het land verlaten. Het is onvoorspelbaar wanneer de grenzen open zijn.

Bij de grens met Turkije vinden militaire acties plaats vanuit Turkije.

Ook Jihadistische netwerken beïnvloeden de veiligheidssituatie in het land. Deze netwerken zijn actief in grote delen van het land. Zowel Syriërs als buitenlanders zijn het doelwit.

Golan

De Israëlische autoriteiten hebben de toegang tot de Golan afgesloten. Vanuit Syrië kunt u niet naar de Golan reizen.

Terrorisme

Nederland neemt deel aan de internationale coalitie die strijdt tegen de terroristische groepering ISIS (Islamitische Staat in Syrië). Nederlanders in Syrië lopen ook daarom een groot risico slachtoffer te worden van geweld en aanslagen.  

Criminaliteit

Er zijn ontvoeringen in Syrië. De ontvoeringen vinden plaats om criminele, politieke en terroristische redenen. Nederlanders kunnen doelwit zijn.

Gezondheid

Medische zorg

Medische zorg is niet voldoende aanwezig en de kwaliteit is erg slecht. Dit komt door de burgeroorlog. Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën. Ook kunt u er terecht voor informatie over aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Syrië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Naar boven

In geval van nood

Contactgegevens

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247 of op Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Syrië

De Nederlandse ambassade in Damascus is sinds maart 2012 gesloten. Er kan dus geen consulaire hulp worden verleend in Syrië. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Ankara (Turkije).

Wat de ambassade voor u kan doen

Let op: in 'rode' gebieden kan het ministerie van  Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook registreren bij de ambassade in Ankara (Turkije).

Naar boven
Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen