Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld, of natuurlijk op coronavirus.
Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.
De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.
In de Sloveense wintersportgebieden komen lawines voor. U moet zich houden aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.
Als het veel en hard sneeuwt kunnen wegen onbegaanbaar worden en treinen uitvallen. Reizen kan ernstig vertraagd worden. Houdt hier rekening mee.
Meer informatie over lawinegevaar kunt u vinden op de Engelstalige website van European Avalanche Warning Service.
Ook in andere jaargetijden kunnen snel wisselende weersomstandigheden in de bergen gevaarlijk zijn. Bereid u goed voor. Lees bijvoorbeeld de informatie op de website van de Sloveense Alpinisten organisatie.
Meer weten over de weersomstandigheden in Slovenië?
Ga naar:
Wat te doen in een noodsituatie
Bent u in Slovenië en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, of via Twitter @247BZ.
Naar bovenReizigers die vanuit Italië naar Slovenië willen reizen en niet beschikken over de Sloveense nationaliteit of in het bezit zijn van een Sloveense verblijfsvergunning dienen een certificaat te overleggen met een negatief SARS-CoV-2 (COVID-19) resultaat. Dit certificaat moet recent zijn (dus niet ouder dan 3 dagen). Het dient te zijn opgesteld in de Sloveense, Engelse of Italiaanse taal en moet afgegeven zijn door een bevoegde autoriteit. Vluchten vanuit Italië, China, Zuid-Korea en Iran worden niet meer toegelaten.
Tussen Italië en Slovenië rijden geen treinen.
Er is maar een beperkt aantal grenzen open.
Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Airtransport Assocation (IATA).
Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Slovenië op de website van de ANWB.
Naar bovenLees de veelgestelde vragen bij het reisadvies Slovenië.
De Sloveense autoriteiten nemen maatregelen om verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID-19) tegen te gaan.
Universiteiten zijn gesloten en evenementen met meer dan 100 bezoekers mogen voorlopig niet plaatsvinden. Ook scholen en crèches zijn gesloten. Bezoek aan (grotere) bijeenkomsten en evenementen wordt afgeraden.
Alle reizigers die Slovenië binnenkomen ontvangen een SMS met preventieve maatregelen die van kracht zijn.
Als u zich in Slovenië bevindt en symptomen hebt, moet u telefonisch contact opnemen het dichtstbijzijnde ziekenhuis/huisarts door 112 te bellen.
Ga voor actuele informatie naar de Engelstalige website van de Sloveense overheid.
Volg de adviezen op van het Landelijk Coordinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR), Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.
Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Slovenië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.
Naar bovenSlovenië is onderdeel van het Schengengebied, buurland Kroatië is dat niet. Reist u vanuit Nederland door Slovenië naar Kroatië? Dan is de grens tussen deze landen de eerste met een controle. Het gaat hier om een buitengrens met het Schengengebied. Daar worden reisdocumenten zorgvuldig gecontroleerd door zowel de Sloveense als de Kroatische autoriteiten. Zonder een geldig paspoort of identiteitskaart kunt u een boete krijgen.
Verblijft u in Slovenië niet in een hotel of op een camping, maar bij particulieren? Dan moet u zich binnen 72 uur registreren bij de lokale politie.
Wilt u een wandeling in de bergen maken? Houd dan rekening met snel wisselende weersomstandigheden. Bereid u goed voor. Lees bijvoorbeeld de informatie op de website van de Sloveense Alpinisten organisatie.
Naar bovenBent u in Slovenië en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:
Algemene alarmnummer: 112
Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247 of neem contact op via Twitter @24/7BZ.
Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.
Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Ljubljana.
Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.
Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.
U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.
Naar boven
Tweet
Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.