Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld, of natuurlijk op coronavirus.
Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.
Let op: reis alleen naar de streken langs de grens met Mali, Mauretanië (gedeeltelijk), Gambia en Guinee-Bissau als dat echt noodzakelijk is. Zie de oranje gebieden op de kaart en de rubriek Veiligheidsrisico’s.
Reist u naar Senegal? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.
De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.
De onderstaande veiligheidsrisico’s zijn ongewijzigd.
Reis alleen als het noodzakelijk is naar de grens met Mali en een deel van Mauritanië.
In het Sahel-gebied zijn terroristische groeperingen. Deze zijn de afgelopen jaren verantwoordelijk geweest voor meerdere ontvoeringen van westerlingen in Mali, Niger en Mauritanië. Reis alleen als het noodzakelijk is naar de grens met Mali en een deel van Mauritanië.
In de Casamance regio kunnen in het grensgebied met Guinee-Bissau gewapende overvallen plaatsvinden. Blijf weg uit de bossen in dit grensgebied. Reis alleen als dat noodzakelijk is naar dit grensgebied.
Vooral in de grensgebieden in de Casamance regio met Gambia en Guinee-Bissau liggen nog landmijnen. Verlaat in die gebieden de geasfalteerde wegen niet. Blijf op de hoofdweg. Reis bij voorkeur overdag en met meerdere voertuigen.
Verlaat op de volgende wegen de hoofdweg niet:
Let op: In ‘oranje’ gebieden kan de ambassade beperkt of geen hulp bieden als u in de problemen komt.
In de rest van Senegal bestaan veiligheidsrisico's die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor op deze risico’s en let extra op.
Bij toeristische trekpleisters, zoals Lac Rose, Saly, Capp Skirring en in de stad Saint-Louis komt kleine criminaliteit voor. Bepaalde delen van Dakar (bijvoorbeeld de Corniche, Almadies, de binnenstad) zijn na zonsondergang onveilig. Hier vinden steeds vaker overvallen plaats.
Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:
Het verkeer is onveilig. Dit komt door de slechte staat van de auto’s en taxi’s.
Op 21 januari 2019 is de Senegambia Brug op de route N4, ook bekend als de Trans-Gambia Bridge, over de Gambia-rivier geopend.
Naar bovenLees de veelgestelde vragen bij het reisadvies Senegal.
Om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen. Volg de adviezen van het Landelijk Coordinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR), het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.
Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.
Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Senegal te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.
Naar bovenElk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in
Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Senegal.
Homoseksualiteit is strafbaar in Senegal. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee.
In Senegal kunt u in de steden Dakar, Thies en Saint-Louis geld pinnen met uw Nederlandse bankpas. Het komt wel regelmatig voor dat geldautomaten leeg zijn of een storing hebben.
Naar bovenBent u in Senegal en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:
Politie: 17
Ambulance: 1515
Brandweer: 18
Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247 of leg contact op Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.
Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Dakar.
Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.
Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.
U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.
Naar boven
Tweet
Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.