Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld, of natuurlijk op coronavirus.
Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert alleen naar de oranje gebieden in Mali te reizen als dat noodzakelijk is. Reis niet naar de rode gebieden.
Reist u naar Mali? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.
Reis niet naar:
Reis alleen als het noodzakelijk is naar de overige gebieden in Mali.
Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.
In Mali bestaat een risico om slachtoffer te worden van ontvoering, terroristische aanslagen en gewapende bendes. Aanslagen vinden regelmatig plaats. Nederlanders lopen een verhoogd risico. Er zijn in Mali Nederlandse militairen aanwezig. De militairen maken deel uit van de vredesmacht van de Verenigde Naties (MINUSMA) en militaire trainingsmissie van de Europese Unie.
in Mali geldt sinds 2016 de noodtoestand. Veiligheidsdiensten en leger hebben meer bevoegdheden gekregen om onderzoek te doen, te fouilleren en verdachten te arresteren. Zorg dat u zich altijd kunt legitimeren.
Bij een aanslag in de stad Bamako zijn op 18 juni 2017 doden en gewonden gevallen. Op 29 juni 2018 vond een aanslag plaats op het internationale militaire hoofdkwartier van de G5 in Sevaré. Hierbij zijn doden gevallen. In de regio Mopti is etnisch geweld. In de eerste helft van 2019 zijn meer dan 600 slachtoffers gevallen.
Verblijf tijdens reizen in beveiligde hotels met zichtbare bewaking en toegangscontrole.
Mijd veel bezochte publieke plaatsen. Bijvoorbeeld overheidsgebouwen, locaties waar veel buitenlanders komen, westerse uitgaansgelegenheden en andere plaatsen waar veel mensen bijeenkomen. Vooral als deze plaatsen direct te bereiken zijn vanaf de openbare weg. Volg de instructies van de autoriteiten strikt op. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen, bijvoorbeeld via de media.
In Mali zijn terroristische aanslagen en ontvoeringen gericht op buitenlanders, westerse doelen, en op Malinese militaire kampen, politieposten en grensposten.
Het risico op aanslagen is hoog in de volgende gebieden:
In Mali is criminaliteit. Dat komt door de slechte veiligheidssituatie in het noorden en centrum van het land. Maar ook door de slechte grensbewaking, terroristische groepen en criminele netwerken. Criminaliteit komt vooral voor in de gebieden:
In het zuiden van het land is er relatief weinig criminaliteit.
In de hoofdstad Bamako maar ook in andere grote steden vinden regelmatig demonstraties plaats. Daarbij kan geweld worden gebruikt. Vermijd daarom demonstraties en samenscholingen. Blijf alert.
Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, of via Twitter @247BZ.
Naar bovenGaat u (tijdelijk of blijvend) naar Mali? Bereid uw reis dan goed voor. Als u in Mali reist, gebruik dan alleen de grote doorgaande wegen. Neem de volgende voorzorgsmaatregelen:
Lees de veelgestelde vragen bij het reisadvies Mali.
Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Mali te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.
Naar bovenElk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Mali.
Homoseksualiteit is niet algemeen geaccepteerd in Mali. Houd daar rekening mee.
Naar bovenBent u in Mali en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten.
Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247 of op Twitter via @247BZ. Bent u in Mali en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.
Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Mali.
Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.
Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.
Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.
U kunt zich ook registreren bij de ambassade.
Naar boven
Tweet
Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.