Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld, of natuurlijk op coronavirus.
Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.
Zie ook de pagina Coronavirus: veelgestelde vragen.
De lokale overheid heeft maatregelen getroffen om het risico op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen. Vanaf 13 maart 2020 worden vluchten van en naar Koeweit stopgezet.
Er worden geen inreisvisa meer afgegeven. Openbare gebouwen en scholen zijn gesloten. Ook kunnen restaurants, bioscopen en andere uitgaansgelegenheden worden gesloten. Supermarkten en banken zijn beperkt open.
Er zijn in Koeweit veiligheidsrisico's die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Dit komt door spanningen in de regio waar het land ligt. Door de oorlogen in Syrië en in Irak en het optreden tegen IS (Islamitische Staat), zijn er regionale spanningen. Ook in Koeweit zelf kunnen politieke spanningen ontstaan.
In de woestijn kunnen mijnen liggen. Komt u waarschuwingsborden tegen? Blijf dan weg uit het gebied. Vraag advies aan de lokale bevolking als u buiten de hoofdwegen reist.
Er is dreiging van terroristische aanslagen door IS, Al-Qaeda, of andere terroristische groeperingen op westerse wooncomplexen en militaire-, olie -, transport-, en luchtvaartinstallaties. Ook op plaatsen waar veel mensen samenkomen zoals restaurants, hotels, winkelcentra, moskeeën kan een aanslag voorkomen. Vermijd plaatsen waar grote groepen mensen komen. Blijf alert en volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op.
In Koeweit kunnen demonstraties voorkomen die tot geweld leiden. Vermijd daarom demonstraties. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de veiligheidssituatie. Volg bijvoorbeeld het nieuws over de plaats of het gebied waar u bent of naar toe reist via de (sociale) media. Vraag bij uw hotel om informatie.
Bent u in Koeweit en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of leg contact op Twitter @247BZ.
Naar bovenDe lokale autoriteiten hebben maatregelen genomen om het risico op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen.
Vanaf 13 maart 2020 worden vluchten van en naar Koeweit stopgezet. Er worden geen inreisvisa meer afgegeven. Neem contact op met uw reisorganisatie of met uw luchtvaartmaatschappij voor mogelijke gevolgen. Volg de media voor verdere informatie over eventuele besmettingen met het coronavirus.
Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de Engelstalige website van de International Air Transport Association (IATA).
Pas op in het verkeer. In Koeweit wordt vaak hard en roekeloos gereden. Er zijn veel dodelijke verkeersongevallen.
Naar bovenOm verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan, nemen de lokale autoriteiten strenge maatregelen.
Houd er rekening mee dat de lokale autoriteiten verplichte medische controles uitvoeren bij de grensposten en luchthavens en u kunnen verplichten om 14 dagen in quarantaine te blijven door binnen te blijven en zo min mogelijk contact te hebben met anderen. Reizigers, afkomstig uit landen waar het coronavirus is vastgesteld, worden nauwgezet gecheckt. Bij het constateren van symptomen van het coronavirus wordt de reiziger (ongeacht nationaliteit) verplicht opgenomen voor een quarantaineperiode van 14 dagen.
Het ministerie van volksgezondheid voert controles uit bij aankomst op Kuwait International Airport.
Informatie over het coronavirus (COVID-19) van de Koeweitse autoriteiten kunt u vinden op de Engelstalige website van het Kuwait Ministry of Health. Deze link werkt niet vanuit Nederland.
Neem voor u gaat reizen contact op met uw luchtvaartmaatschappij voor actuele informatie.
Volg de adviezen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op. Raadpleeg een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt. Meer informatie: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19
Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.
Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Koeweit te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.
Naar bovenElk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Koeweit.
Koeweit is een moslimland waar andere normen en gewoonten gelden dan in de westerse wereld. Gedrag en kleding zijn anders dan in Nederland. Voor vrouwen is het bijvoorbeeld verstandig bedekkende kleding te dragen.
Lichamelijk contact tussen man en vrouw in het openbaar wordt niet geaccepteerd. In veel hotels kunnen ongehuwde partners niet samen een kamer delen. Houd hier rekening mee.
Homoseksualiteit is strafbaar in Koeweit. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd hier rekening mee.
Naar bovenBent u in Koeweit en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 112.
Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of leg contact op Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.
Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Koeweit.
Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.
Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.
U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Naar boven
Tweet
Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.