Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld, of natuurlijk op coronavirus.
Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.
Zie ook de pagina Coronavirus: veelgestelde vragen.
Op de Kaaimaneilanden zijn de veiligheidsrisico's vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet.
Op de Kaaimaneilanden kunnen van ongeveer juni tot en met november tropische stormen (zoals orkanen) voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in het nieuws over de plaats of het gebied waar u bent of naar toe reist via de (sociale) media.
Op de Kaaimaneilanden is de kans op aardbevingen groot. Na aardbevingen kunnen tsunami’s (vloedgolven) voorkomen. Volg de berichten in de media en informeer u over de situatie. Bijvoorbeeld door het raadplegen van de website van het USGS Earthquake Hazards Program.
Bent u in het land en is er een noodsituatie? Volg dan de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.
Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:
Naar bovenOp de Kaaimaneilanden wordt aan de linkerkant van de weg gereden. Houd hier rekening mee.
Naar bovenOp de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Kaaimaneilanden te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.
Ziekenhuizen op de Kaaimaneilanden zijn van goede kwaliteit. Voor specialistische zorg worden patienten wel eens overgebracht naar de VS.
Naar bovenElk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. De Kaaimaneilanden zijn een Brits overzees gebiedsdeel met een heel eigen cultuur en eigen wetten. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor de Kaaimaneilanden.
Op de Kaaimaneilanden wordt streng opgetreden tegen elke vorm van drugs. Ook op het bezit van kleine hoeveelheden drugs voor eigen gebruik staan zware straffen.
Homoseksualiteit (LHBTI) is niet algemeen geaccepteerd. Een huwelijk tussen partners van gelijk geslacht wordt op de Kaaimaneilanden niet erkend. Buiten de omgeving van de toeristische trekpleisters op de Kaaimaneilanden wordt homoseksualiteit (LHBTI) niet altijd algemeen geaccepteerd. Houd daar rekening mee.
Naar bovenBent u in Kaaimaneilanden en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 911.
Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247 of op Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.
Er is geen Nederlandse ambassade op de Kaaimaneilanden. Neem bij vragen contact op met het Nederlands consulaat-generaal in Miami, Verenigde Staten.
Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.
Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.
U kunt zich ook registreren bij de ambassade/het consulaat.
Naar boven
Tweet
Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.