Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld, of natuurlijk op coronavirus.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies India

Laatst gewijzigd op: 24-03-2020 | Nog steeds geldig op: 04-06-2020

De lokale overheid heeft strenge maatregelen getroffen om het risico op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen. Vanaf 13 maart 2020 geldt een algemeen inreisverbod. Daarom verandert de kleur voor het deel van het land dat ‘geel’ (let op veiligheidsrisico’s) is naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Neem contact op met uw reisorganisatie of met uw luchtvaartmaatschappij voor mogelijke gevolgen. Er is een beperkt aantal uitzonderingen waaronder mensen met een diplomatieke paspoort en buitenlanders met een werkvergunning voor India. Zie voor meer informatie rubrieken ‘Veiligheidsrisico’s’, 'Verkeersveiligheid’ en ‘Coronavirus’.

Kaart bij reisadvies India
Download 'Kaart bij reisadvies India' (PDF, 1,5 MB)

Reischecklist India

Let op: het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert niet te reizen naar de rode gebieden op de kaart, en alleen naar de oranje gebieden te reizen als dat noodzakelijk is. Zie voor meer informatie de rubriek Veiligheidsrisico's.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Maak India favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Reisdocumenten & visa

 • Als u naar India reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt legitimeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor India geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit het land. Ook hebben de meeste reizigers een visum India nodig. Zij kunnen meestal gebruik maken van het toeristische e-visum. U kunt gemakkelijk online een e-visum aanvragen of u kunt nagaan bij de ambassade van India in Den Haag welk visum u nodig heeft.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in India een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in India een internationaal rijbewijs nodig heeft.

Protected Area Permit

 • In India zijn zogenoemde ‘protected areas’ of ‘restricted areas’. Dit zijn regio’s waar extra eisen worden gesteld aan vergunningen voor buitenlandse toeristen.
 • Wilt u deze regio’s bezoeken? Dan heeft u een Protected Area Permit (PAP) of Restricted Area Permit (RAP) nodig. 
 • Vraag deze vergunning voor uw reis aan bij een ambassade of consulaat van India in het buitenland of bij het Ministry of Home Affairs (Foreigners Division), Jaisalmer House, 26 Man Singh Road in New Delhi.
 • Houd er rekening mee dat het verwerken van een aanvraag voor een PAP of RAP weken kan duren.
 • De regels voor deze vergunningen kunnen op elk moment veranderen. Neem contact op met de vertegenwoordiging van de betreffende staat in New Delhi of met het Indiase Immigratie Bureau voor de laatste informatie.

In de volgende gebieden heeft u een vergunning nodig:

 • de deelstaten Arunachal Pradesh en Sikkim;
 • delen van de deelstaat Himachal Pradesh (bij de grens met China);
 • delen van de deelstaat Uttarakhand (bij de grens met China);
 • delen van de deelstaat Rajasthan (bij de grens met Pakistan);
 • delen van de deelstaat Jammu en Kasjmir (bij de bestandslijn met Pakistan: het gebied waar het leger actief is en waar regelmatig schietincidenten voorkomen);
 • de Andaman en Nicobar Eilanden;
 • de Laccadive Eilanden (officiële naam Lakshadweep);
 • de deelstaten Manipur, Mizoram en Nagaland.

Reisverzekering

 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.

Geld en mobiele telefoon

 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar India. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.

Gezondheid

Thuisblijvers

 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.

Niet meenemen

 • Neem geen drugs mee naar India. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de app Douane reizen: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Rood: niet reizen

Reis niet naar het grensgebied met Pakistan. De grens tussen India en Pakistan is op sommige plekken niet gemarkeerd. Bijvoorbeeld in de Thar-woestijn en andere delen van Rajasthan en Gujarat. Het benaderen en zeker het illegaal overgaan van deze grens, kan tot levensgevaarlijke situaties leiden. U kunt wel gebruikmaken van de officiële grensovergang Wagah, bij de plaats Amritsar in de deelstaat Punjab.

Reis niet naar het gebied rond de bestandslijnen tussen India en Pakistan en tussen India en China. Dit zijn zones waar het leger actief is en waar regelmatig schietincidenten voorkomen.

Jammu en Kasjmir

Reis niet naar de deelstaat Jammu en Kasjmir (met uitzondering van Srinagar, Jammuh en het gebied rond Ladakh). In deze deelstaat is de veiligheidssituatie slecht en onvoorspelbaar. Het gaat vooral om de Kasjmir-vallei en de directe omgeving. Dit komt bijvoorbeeld doordat er gewapende groepen actief zijn die aanslagen plegen op overheidsgebouwen en veiligheidsinstanties. Soms vallen er burgerslachtoffers bij deze aanslagen of bij acties van het leger en de politie. Er wordt regelmatig een avondklok ingesteld in de vallei en telefoon- en internetverbindingen worden regelmatig geblokkeerd.

Let op: in ‘rode’ gebieden kan de ambassade beperkt hulp bieden als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade beperkt hulp bieden als u in de problemen komt.

Coronavirus (COVID-19)

De lokale overheid heeft strenge maatregelen getroffen om het risico op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen. Vanaf 13 maart 2020 is er een algeheel inreisverbod afgekondigd.

Buitenlanders met een verblijfsvergunning mogen inreizen. Zij worden verplicht een medische test te doen. Hierbij bestaat de kans dat er een quarantaine van 14 dagen wordt opgelegd.

Meer informatie hierover kunt u vragen bij de ambassade van India in Den Haag.

Jammu en Kasjmir

Het advies is om niet naar Jammu en Kasjmir te reizen. Reis alleen als het noodzakelijk is:

 • naar de steden Jammu en Srinagar als u hier direct op vliegt;
 • tussen de steden Jammu en Srinagar via de nationale hoofdweg;

Nagaland en Manipur

Reis alleen als het noodzakelijk is naar de deelstaten Nagaland en Manipur. Hier zijn al jaren verschillende rebellengroepen actief. Deze groepen plegen regelmatig aanslagen op openbare plekken zoals bus- en treinstations, markten, 'westerse' bedrijven, hotels en toeristische trekpleisters. Hierbij vallen ieder jaar burgerdoden. Vooral burgers en buitenlanders zijn het doelwit van deze aanslagen.

Daarnaast houden deze rebellengroepen zich bezig met afpersingen en ontvoeringen. In het verleden zijn buitenlanders hier slachtoffer van geweest. Reist u toch naar de deelstaten Nagaland en Manipur? Blijf dan goed op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie ter plaatse. Volg bijvoorbeeld het plaatselijke nieuws via de media. Of vraag bij uw hotel om informatie. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten.

Chattisgarh

In de deelstaat Chattisgarh strijden linkse rebellengroepen tegen het leger en de politie. De strijd tussen de regeringstroepen en rebellen komt niet alleen voor op het platteland, maar ook in de bewoonde gebieden en steden. Vooral in Zuid-Chattisgarh (alles ten zuiden van de stad Kanker) en de grensgebieden met Jharkhand en Orissa zijn de rebellengroepen actief. Er komen regelmatig aanslagen voor op openbare plekken zoals markten, gemeentehuizen, politieposten, 'westerse' bedrijven en hotels. Ook toeristische plaatsen en religieuze en politieke evenementen zijn soms een doelwit. De aanslagen zijn vooral gericht op buitenlanders.

Gebieden buiten de steden

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen naar de gebieden buiten de steden in de deelstaten. In deze gebieden zijn rebellengroepen actief. Vanuit de jungles en het platteland plegen linkse rebellen aanslagen op politie, veiligheidstroepen en overheidsmedewerkers. Burgers en buitenlanders zijn geen doelwit maar kunnen hier wel slachtoffer van worden. Daarnaast komen in deze deelstaten ontvoeringen en afpersing voor. De gebieden waarin de rebellengroepen actief zijn verschuiven soms. Het gaat om de volgende gebieden:

 • Bihar;
 • Jharkhand;
 • uiterste zuidwesten en westen van Odisha/Orissa;
 • uiterste westen van West-Bengal (grensgebieden met Jharkhand);
 • uiterste noorden van Andhra Pradesh;
 • uiterste oosten van Maharashtra.

Ladakh

Het advies is om alleen naar Ladakh als u zich aan de volgende regels houdt:

 • Reis alleen binnen de regio Ladakh.
 • Reis alleen per vliegtuig, via de stad Leh, naar de regio Ladakh. U kunt ook over de weg reizen, maar dan alleen via de stad Manali.
 • Let op! Reis niet over de weg via de stad Srinagar naar de regio Ladakh.

Assam en Tripura

In de noordoostelijke staten, vooral in Assam en Tripura, zijn regelmatig geweldadige protesten, met name gericht tegen een nieuwe wet op het staatsburgerschap. Bij oplopende spanningen mag u ’s-avonds en/of ’s-nachts niet op straat zijn en moet u binnen blijven. Tijdens deze protesten kan internet afgesloten worden.  Houd hier rekening mee.

Noordoost-India

Er zijn bij de grenzen met Bangladesh, Myanmar en China regelmatig gevechten tussen het leger en rebellengroepen en smokkelaarsbendes.

Blijf altijd goed op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en veiligheidssituatie ter plaatse. Volg bijvoorbeeld het plaatstelijke nieuws via de media. Of vraag bij uw hotel om informatie. Volg altijd de aanwijzingen op van lokale autoriteiten.

Terrorisme

In heel India geldt een verhoogde terrorismedreiging. Publieke plaatsen zijn in het verleden doelwit van terroristische aanslagen geweest. Hieronder vallen ook plaatsen die worden bezocht door westerlingen. Wees alert op plaatsen waar veel mensen samenkomen, zoals:

 • restaurants
 • hotels
 • stations
 • markten
 • plaatsen van aanbidding
 • festivals
 • sportlocaties
 • grote winkelcentra

Wees ook alert in aanloop naar en op de dagen van nationale betekenis. Zoals de Dag van de Republiek (26 januari), Onafhankelijkheids Dag (15 augustus), Diwali (datum wisselt) en Eid (datum wisselt). De overheid heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen. Vooral bij grote hotels, op luchthavens en op treinstations en metrostations.

Criminaliteit

In toeristische gebieden in India, zoals de deelstaat Goa, is veel criminaliteit. Bijvoorbeeld berovingen, waarbij slachtoffers soms worden gedrogeerd via eten of drank. Ook zijn er oplichtersbendes actief die het op buitenlanders gemunt hebben. Wees alert als een hulpvaardig iemand u vriendelijk benadert en aanbiedt u rond te willen leiden.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.

Demonstraties

In het hele land zijn demonstraties tegen de Citizenship Amendment Act (CAA). Sommige demonstraties zijn gewelddadig. Vermijd demonstraties en samenscholingen. Tijdens oplopende spanningen kunnen de autoriteiten de wegen afsluiten in grote delen van de steden en zijn daardoor moeilijk bereikbaar. Houd rekening met langere reistijden. Internet- en telefoonverkeer kan tijdens deze spanningen ook worden afgesloten. Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op en houd het lokale nieuws goed in de gaten.

Natuurgeweld

Moesson

In India loopt de moessonperiode ongeveer van juni tot en met oktober. De moessonperiode begint in het oosten en zuidoosten ieder jaar rond 1 juni en trekt dan in noordelijke/noordwestelijke richting omhoog. De hoofdstad New Delhi wordt aan het einde van de maand bereikt. Het noordwesten kent een korte moessonperiode die pas eind juli/begin augustus begint. De moessonperiode duurt tot en met september of lokaal oktober.

Houd rekening met eventuele overstromingen en/of aardverschuivingen tijdens de moesson. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Cyclonen en tropische stromen

Cyclonen en tropische stormen kunnen voorkomen bij de oostkust van India. Houd de weersinformatie in de gaten en volg altijd het advies van de lokale autoriteiten op.

Aardbevingen

Verschillende delen van India zijn aardbevingsgevoelig. Bevingen kunnen voor aardverschuivingen zorgen in bergachtig gebied. Deze gebieden zijn slecht bereikbaar voor hulpdiensten.

Volg de berichten in de media en informeer u over de situatie. Bijvoorbeeld door het raadplegen van de website van het USGS Earthquake Hazards Program.

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Volg dan altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in India? Ga naar de website van het India Meteorological Department.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of leg contact op Twitter via @247BZ.

Naar boven

Verkeersveiligheid

Coronavirus (COVID-19)

De lokale overheid heeft strenge maatregelen getroffen om het risico op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen. Vanaf 13 maart 2020 geldt een algemeen inreisverbod. Er is een beperkt aantal uitzonderingen, waaronder diplomaten en buitenlanders met een werkvergunning.

Bij binnenkomst in India kunnen deze groepen wel worden verplicht tot een medisch onderzoek. Hierna bestaat de mogelijkheid dat quarantaine wordt opgelegd.

De website van het Indiaas Bureau voor Immigratie toont een overzicht van landen waarvoor een inreisverbod of inreisbeperking geldt.

Neem contact op met uw reisorganisatie of met uw luchtvaartmaatschappij voor mogelijke gevolgen.

Volg de media voor verdere informatie over eventuele besmettingen met het coronavirus.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de Engelstalige website van de International Air Transport Association (IATA).

Wegverkeer

Wees voorzichtig in het verkeer. In India kunt u soms ‘onmogelijke’ verkeerssituaties tegenkomen. Ook is het gedrag van andere weggebruikers onvoorspelbaar. Het aantal verkeersslachtoffers ligt in India een stuk hoger dan in Europa.

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in India op de website van de ANWB.

Openbaar vervoer en taxi’s

Reist u met het openbaar vervoer in India? Let dan goed op uw paspoort en bankpassen. Laat bagage niet onbeheerd achter. Bewaar een aparte kopie van uw paspoort, visum en vliegticket. Doe onmiddellijk aangifte bij de politie bij diefstal of verlies van uw paspoort.

Reis na zonsondergang niet alleen met het openbaar vervoer of in (auto)riksja’s. Wilt u na zonsondergang toch alleen reizen? Maak dan gebruik van zogeheten prepaid taxi’s. Dit zijn de taxi’s die u kunt bestellen met een creditcard gekoppeld aan een smartphone-app.

Naar boven

Coronavirus

Lees de veelgestelde vragen bij het reisadvies India.

Coronavirus (COVID-19)

Om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan, nemen de lokale autoriteiten strenge landelijke maatregelen.

De lokale autoriteiten voeren medische controles uit bij de grensposten en luchthavens. Bij het constateren van symptomen van het coronavirus wordt de reiziger (ongeacht nationaliteit) verplicht opgenomen in een lokaal ziekenhuis voor een quarantaineperiode van 14 dagen.

De noordoostelijke staten Arunachal Pradesh en Sikkim hebben besloten dat buitenlandse reizigers voorlopig deze staten niet mogen inreizen.

Volg de adviezen van het Landelijk Coordinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR), het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Voor meer informatie kunt u 24 uur per dag de informatielijn van de Indiase overheid bellen: +91-11-23978046.

Algemene informatie van de Indiase overheid over het coronavirus kunt u vinden op de Engelse website van The Ministry of Health and Family Welfare in India.

Luchtvervuiling grote steden India

In de meeste grote steden is de lucht ernstig vervuild. Reist u met jonge kinderen of heeft u een aandoening? Raadpleeg dan uw arts voordat u naar India reist.Kijk voor meer informatie over de luchtvervuiling in verschillende grote steden op de Engelstalige websites van:

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Pakistan te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Ook op de Engelstalige website van de World Health Organization vindt u informatie over epidemieën.

Naar boven

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor India.

Rechtsgang

Houd u aan de wet als u in India bent en volg altijd de aanwijzingen op van de autoriteiten. De rechtsgang in India wijkt af van die in Nederland. Procedures kunnen bij de Indiase overheid en dan vooral bij het ministerie van Justitie, jaren duren. Daar kunt u mee te maken krijgen als u met justitie of andere autoriteiten in aanraking komt. Bijvoorbeeld als u verdacht wordt van een misdrijf of illegaal in het land verblijft. Dan kunt u gearresteerd worden en erg lang in voorarrest worden gehouden.

Foto’s maken

Maak geen foto’s van luchthavens, politieposten, legerposten, energiecentrales en in metro’s. Dit is verboden in India. Zelfs als u deze objecten onbedoeld fotografeert, kan dat leiden tot een arrestatie.

Seksualiteit en intimiteit

In India wordt anders naar seksualiteit en intimiteit in het openbaar gekeken dan in Nederland. Ook als het voor u onschuldig lijkt. Dit geldt voor intimiteiten in heteroseksuele relaties en in LGBTI-relaties. Openbare uitingen van seksualiteit en intimiteit kunnen tot heftige reacties leiden. Houd hier rekening mee.

Geweld tegen vrouwen

Vrouwen die door India reizen, moeten op hun hoede zijn. Er zijn meldingen van ongewilde aandacht en seksueel en verbaal geweld tegen vrouwen. Reist u als vrouw door India? Ga dan bedekt gekleed en vermijd afgelegen plaatsen. Loop na zonsondergang niet alleen over straat en reis niet met het openbaar vervoer of een taxi.

Telefonie, fotografie en video

Het is verboden om satelliettelefoons en iridiumtelefoons het land binnen te brengen. Voor het gebruik van bepaalde apparatuur kan het nodig zijn vooraf toestemming te vragen. Bijvoorbeeld:

 • filmapparaten
 • opnameapparaten
 • radiotransmitters
 • krachtige camera’s
 • verrekijkers

Vraag bij de ambassade van India in Den Haag om meer informatie.

Eten en drinken

Pas in India goed op met wat u eet en drinkt, vooral met eten en drinken dat op straat te koop is.

Luchtverkeer

Het luchtverkeer van India is over het algemeen goed. Er zijn meerdere vliegmaatschappijen en er is veel vliegverkeer tussen verschillende steden. Houd wel de actuele reisinformatie in de gaten in verband met regelmatig voorkomende vertragingen en afzeggingen van vluchten. Vooral het vliegverkeer in het noorden van India heeft vaak last van vertragingen door de weersomstandigheden.

Bergtochten

Er zijn meldingen van buitenlanders die vermist raken op hooggelegen en afgelegen gebieden. Reis in groepen en maak gebruik van lokale gidsen. Voor bepaalde bergtochten zijn speciale vergunningen nodig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Indian Mountaineering Foundation. Er zijn geen commerciële reddingsdiensten actief boven 3.000 meter. In sommige grensgebieden heeft alleen de Indiase luchtmacht toestemming om reddingsoperaties uit te voeren. Dit kan vertragend werken. Zorg ervoor dat uw verzekeringspolisdekking biedt voor bergtochten.

Naar boven

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in India en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer: 100 (politie)
 • Toeristenpolitie: 8750871111 (alleen bereikbaar in New Delhi)
 • Ambulance: 102
 • Brandweer: 101

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of leg contact op Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in New Delhi

Meer over de Nederlandse ambassade in New Delhi.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen. Let op: in ‘rode’ en 'oranje' gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Naar boven
Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen