Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld, of natuurlijk op coronavirus.
Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.
Lees de veelgestelde vragen op de pagina Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies per land.
De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.
Naar bovenOm verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID-19) in (land) te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen.
Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.
Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Guinee- Bissau te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.
Naar bovenElk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Guinee-Bissau.
Er staan zware straffen op het gebruik van drugs. De omstandigheden in gevangenissen zijn erg slecht.
Maak geen foto’s van gebouwen en personen in Guinee-Bissau. Dit wordt niet gewaardeerd. Vraag eerst toestemming voordat u een gebouw of persoon fotografeert.
Zorg dat u altijd identiteitspapieren op zak heeft. Er wordt vaak gecontroleerd.
In Guinee-Bissau kunt u niet makkelijk pinnen met uw Nederlandse bankpas. Neem daarom genoeg contant geld mee. Euro’s of Amerikaanse dollars kunt u ter plekke wisselen. Bewaar het geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek, zoals een hotelkluis. Door het risico op overvallen kunt u beter geen grote bedragen op zak hebben.
Naar bovenBent u in Guinee-Bissau en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:
Politie: 117
Brandweer: 118
Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247 of op Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.
Er is geen Nederlandse ambassade in Guinee-Bissau. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Dakar (Senegal).
U kunt in de hoofdstad Bissau ook terecht bij de ambassade van Portugal.
Per 1 september 2018 is het honorair consulaat in de hoofdstad Bissau tijdelijk gesloten.
Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.
Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.
U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Naar boven
Tweet
Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.