Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld, of natuurlijk op coronavirus.
Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.
Let op: het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert alleen naar de oranje gebieden in Burkina Fase te reizen als dat noodzakelijk is. Reis niet naar de rode gebieden.
Reist u naar Burkina Faso? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.
Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Reis niet in het gebied ten noorden van de lijn van de steden Tansila-Nouna-Tougan-Ouahigouya-Tikaré-Kaya-Bogande. Reis ook niet in het gebied ten oosten van de lijn van de de steden Bogande-Fada Ngourma en Sanga. In deze gebieden, vooral in de grensstreken met Mali, Niger, Benin en Togo vinden aanslagen, gijzelingen en ontvoeringen plaats. Het leger is hier actief tegen terroristische groepen en criminelen.
Reis alleen als het noodzakelijk is naar de overige gebieden in Burkina Faso. Blijf alert en vermijd plaatsen waar veel mensen samenkomen.
In het centrum van het land en langs de zuidgrens met Ghana en Ivoorkust zijn meer veiligheidsincidenten. Buiten de grote steden neemt het risico op kidnapping en zware criminaliteit toe.
Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.
Er is een verhoogd risico op terroristische aanslagen en op ontvoeringen in het westelijk, noordelijk, centraal, oostelijk en zuidoostelijk deel van Burkina Faso. De kans op aanslagen is het grootst op plaatsen waar veel buitenlanders komen. Vooral als deze plaatsen direct te bereiken zijn vanaf de openbare weg.
Aanslagen in het verleden:
Berovingen en gewapende overvallen komen voor. Deze overvallen kunnen gewelddadig zijn. Reist u met de auto? Pas dan op voor overvallers op de hoofdwegen in het land.
Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:
In heel Burkina Faso kunnen demonstraties plaatsvinden. Vermijd demonstraties en samenscholingen. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en volg bijvoorbeeld het plaatselijk nieuws via de lokale media. Of vraag bij uw hotel om informatie.
Naar bovenEr vallen elk jaar veel doden in het verkeer. De wegen zijn slecht onderhouden en slecht verlicht. Reis daarom alleen overdag op de doorgaande wegen. Reis niet alleen of in klein gezelschap naar afgelegen gebieden.
Naar bovenLees de veelgestelde vragen bij het reisadvies Burkina Faso.
Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.
Naar bovenLokale hulpdiensten
Bent u in Burkina Faso en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:
Algemeen alarmnummer: 17
Ambulance: 78 87 75 49
Brandweer: 18
Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247 of op Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.
Er is geen Nederlandse ambassade in Burkina Faso. In een noodgeval kunt u terecht bij het Nederlandse ambassadekantoor in Ouagadougou. Het ambassadekantoor heeft geen consulaire bevoegdheden. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Bamako, Mali.
In geval van nood kunt u ook terecht bij het honorair consulaat in Ouagadougou. U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.
Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen. Let op: in oranje gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.
Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.
U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.
Naar boven
Tweet
Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.