Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld, of natuurlijk op coronavirus.
Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.
Zie ook de pagina Coronavirus: veelgestelde vragen.
De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.
Naar bovenReist u vanuit een land waar het coronavirus (COVID-19) is vastgesteld? Dan zijn er inreisbeperkingen zijn.
Voor reizigers uit de Chinese provincie Hubei, Zuid-Korea, Iran en Italië geldt een inreisverbod. Permanente bewoners van Brunei die uit bovengenoemde landen komen, worden in het nationale quarantainecentrum geplaatst.
Voor reizigers afkomstig uit de Europese Unielanden gelden verplichte zelf-isolatie maatregelen voor een periode van 14 dagen. Tijdens deze periode dient ieder contact met de buitenwereld te worden vermeden. Overtreding van de regels omtrent zelf-isolatie kan (zwaar) worden bestraft.
Neem contact op met uw reisorganisatie of met uw luchtvaartmaatschappij voor mogelijke gevolgen. Volg de media voor verdere informatie over eventuele besmettingen met het coronavirus
Meer informatie kunt u vinden op de Engelstalige website van het lokale ministerie van Volksgezondheid van Brunei.
De lokale autoriteiten voeren medische controles uit bij de grensovergangen en luchthaven. Volg de adviezen op van de lokale autoriteiten.
Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de Engelstalige website van de International Air Transport Association (IATA) .
Naar bovenOm verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID-19) in Brunei Darussalam te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen.
Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.
Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.
Meer informatie kunt u vinden op de Engelstalige website van het lokale ministerie van Volksgezondheid van Brunei.
Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.
Naar bovenElk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Brunei Darussalam.
Brunei is een diep religieus islamitisch land. De wetten en regels in het land zijn ook islamitisch. Respecteer tradities en gewoonten. Bepaald gedrag kan verboden zijn, zoals:
Blijf in alle omstandigheden netjes en vriendelijk. Obscene gebaren kunnen aanleiding zijn voor onmiddellijke arrestatie.
Draag altijd gepaste kleding. Vooral tijdens de Ramadan of bij een bezoek aan religieuze plaatsen.
De sultan van Brunei Darussalam en zijn familie staan in hoog aanzien. Openlijke kritiek op de sultan en zijn familie is strafbaar.
Het bezitten, gebruiken invoeren en verkopen van drugs wordt zwaar bestraft. In sommige gevallen zelfs met de doodstraf. Ook past men lijfstraffen toe.
In Brunei Darussalam kunt u geen alcohol kopen. Niet-moslims mogen een klein beetje alcohol meenemen voor eigen gebruik. Dit moet worden aangegeven bij de douane. Drink geen alcohol in het openbaar. Dit is strafbaar. Voor meer informatie, raadpleeg de Engelstalige website over invoerregelingen.
Homoseksualiteit is strafbaar in Brunei Darussalam. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee.
Naar bovenBent u in Brunei Darussalam en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:
Algemeen alarmnummer: 993
Ambulance: 991
Brandweer: 995
Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247 of leg contact op Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.
Er is geen Nederlandse ambassade in Brunei Darussalam. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Singapore.
Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.
Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.
U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Naar boven
Tweet
Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.