Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld, of natuurlijk op coronavirus.
Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.
De Argentijnse overheid heeft maatregelen getroffen om het risico op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen. Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit landen waar het coronavirus (COVID-19) is vastgesteld, ook voor reizigers uit Nederland, met ingang van 13 maart 2020.Vluchten zijn opgeschort. Er geldt een quarantaine-periode van 14 dagen. Het niet opvolgen van de quarantaine is strafbaar
Er zijn in Argentinië veiligheidsrisico's die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor op deze risico’s en let extra op.
Wees in de hoofdstad Buenos Aires en de grotere steden zoals Cordoba, Mendoza en Rosario alert op diefstal, vooral op de busstations en in en rondom hotels. Dieven leiden hun slachtoffers vaak op verschillende manieren af. Een regelmatig gebruikte truc (maar andere afleidingen komen ook voor), is door een soort vogelpoep/mosterd op tassen te sproeien. Terwijl zogenaamde omstanders het slachtoffer helpen, wordt het slachtoffer door de dieven en handlangers beroofd. Het gebeurt ook regelmatig dat dieven vanaf een brommer of motor een tas inpikken/afpakken.
Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:
Stakingen en demonstraties kunnen voorkomen, vooral in de Argentijnse zomervakantie die voor de Kerst begint. Er kunnen ongeregeldheden zijn. Deze kunnen tot geweld leiden. Vermijd daarom samenscholingen en massabijeenkomsten. Op stakingsdagen is het vaak onmogelijk om in het land te reizen. Als u reist kunnen deze stakingen ook voor vertragingen zorgen. Blijf het nieuws volgen. Of vraag bij uw hotel of de reisorganisatie om informatie. Volg de instructie van de autoriteiten op.
Bij aanhoudende hevige regenval kunnen overstromingen, vooral bij de grote rivieren, voorkomen. Tijdens hevige regenval in, vooral, de zomermaanden (december-maart) zijn de wegen in het noordwestelijk deel van Argentinië soms onbegaanbaar. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie. Volg de instructie van de autorirteiten op.
Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, of via Twitter @247BZ.
Naar bovenDe Argentijnse overheid heeft maatregelen getroffen om het risico op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen. Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit landen waar het coronavirus (COVID-19) is vastgesteld, ook voor reizigers uit Nederland, met ingang van 13 maart 2020
Vluchten zijn opgeschort Er geldt een quarantaine-periode van 14 dagen. Het niet opvolgen van de quarantaine is strafbaar.
Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.
Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria, dengue en andere infectieziekten in Argentinië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.
Naar bovenAls u met een auto rondreist in Argentinië heeft u op afgelegen plekken, buiten de grote steden, geen mobiel netwerk. Als u pech krijgt met uw auto kan het een paar uur duren voor hulp kan komen. Zorg daarom altijd voor genoeg brandstof in uw auto. Neem ook altijd voldoende water en eten mee.
Tijdens hevige regenval zijn de wegen in het noordwesten van Argentinië soms onbegaanbaar.
Naar bovenElk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Argentinië.
Gevangenissen in Argentinië zijn niet vergelijkbaar met die in Nederland. Diefstal en onveilige situaties komen voor in de gevangenis. De cellen zijn slecht onderhouden en de kwaliteit van de douches en toiletten is matig. De kwaliteit van het eten is matig en medische zorg is niet of bijna niet beschikbaar.
Maak geen foto’s van overheidsgebouwen, militaire objecten of strategische plekken. Maakt u toch opnamen? Dan kunt u gearresteerd worden en/of het land uitgezet worden.
LHBTI (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, intersekse) zijn niet strafbaar, maar zij worden niet algemeen geaccepteerd in Argentinië. Sinds 2010 kunnen personen van gelijk geslacht met elkaar trouwen. In de provincies en vooral de kleine dorpen zijn mensen conservatiever dan in de grotere steden. Buenos Aires stelt zich graag als ‘LHBTI vriendelijk’ op. Toch vindt ook in deze stad discriminatie van LHBTI’s nog incidenteel plaats. Soms met gewelddadige incidenten. Houd daar rekening mee.
Er is geen identificatieplicht in Argentinië. Maar bij pinbetalingen in winkels en restaurants moet u zich wel kunnen identificeren. Naast het invoeren van de pincode moet u uw handtekening en paspoortnummer op het bonnetje schrijven.
Betalen kan op veel plaatsen met uw Maestro bankpas. Ook kunt u vaak betalen met een creditcard. Vraag vooraf aan het hotel of restaurant hoe u kunt betalen. Er zijn nog plaatsen waar alleen met contant geld betaald kan worden. Geld opnemen bij een pinautomaat kan tot ongeveer 80 Euro per keer. Argentijnse bankkosten zijn ongeveer 10% van het gepinde bedrag.
Neem geen drugs mee naar Argentinië. Er worden hoge straffen gegeven voor het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs. De omstandigheden in de gevangenissen zijn ook zeer slecht.
Naar bovenBent u in Argentinië en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:
Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247 of op Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.
Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Buenos Aires.
Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.
Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.
U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Naar boven
Tweet
Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.