Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Vietnam

Waakzaamheid betrachten.

In dit reisadvies is de rubriek 'Actualiteiten' gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 22 juli 2011

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten
Voor reizen in Vietnam dient men waakzaamheid te betrachten.

In de grote steden wordt men afgeraden in te gaan op uitnodigingen van onbekenden. Het komt regelmatig voor dat reizigers die ingaan op een dergelijke uitnodiging worden gedrogeerd en/of gedwongen geld en andere kostbaarheden af te staan


Algemeen

In Vietnam kunnen van mei tot en met november tropische stormen en tyfoons voorkomen. Wanneer u in deze periode door Vietnam reist, wordt u geadviseerd de berichtgeving in de media te volgen en u goed te laten informeren over de situatie ter plaatse alvorens af te reizen.

Hulpverlening, met name in de regio van Sapa (Noord-Vietnam) waar zich in deze periode door de zware regenvallen regelmatig aardverschuivingen voordoen, is erg moeilijk.
Bij calamiteiten dient u onder alle omstandigheden de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen en –bij georganiseerde (toeristische) reizen- goed contact te houden met de touroperators. Meer informatie vindt u op de website www.tropicalstormrisk.com of www.nhc.noaa.gov en op de Vietnamese website www.ccfsc.org.vn/ndm-p

(Engelse versie is beschikbaar).

Verkeerssituatie
De verkeersomstandigheden in Vietnam zijn chaotisch en gevaarlijk. Verkeersongevallen in het algemeen en brommer- en busongevallen in het bijzonder met dodelijke afloop of met blijvend letsel, komen veel voor. U dient als bestuurder van een motorvoertuig te beschikken over een Vietnamees rijbewijs, zelfs voor een brommer of kleine motor.

Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Vietnam wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

In tegenstelling tot Nederland kent Vietnam geen gedoogbeleid met betrekking tot drugs. Handel in en gebruik en/of bezit van verdovende middelen (soft- en hard drugs) is geheel verboden. In Vietnam staat op drugssmokkel de doodstraf. Meer informatie kunt u vinden op website: www.drugssmokkel.nl.

Net als in Nederland worden in Vietnam seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Vietnam kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Vietnam geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Aanvullende informatie inzake een verblijf in Vietnam kunt u vinden op de website van de Nederlandse ambassade in Hanoi, Vietnam: http://nl.hollandinvietnam.org

Voor algemene nuttige reisinformatie wordt geadviseerd www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
Momenteel geen bijzonderheden.

Zware criminaliteit
Momenteel geen bijzonderheden.

Onveilige gebieden
Zie de rubriek ' Actualiteiten'.

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen