Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Verenigde Staten van Amerika

Waakzaamheid betrachten.

In dit reisadvies is de rubriek 'Samenvatting' verwijderd en zijn de rubrieken 'Actualiteiten' en Algemeen' gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 22 april 2011

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten
Voor reizen in de Verenigde Staten van Amerika wordt u geadviseerd waakzaamheid te betrachten.

Algemeen
Bosbranden zijn een gevaar voor droge gebieden in de Verenigde Staten, vooral de westkust. Laat u goed adviseren over de situatie ter plaatse alvorens af te reizen naar een door een bosbrand geteisterd of bedreigd gebied. Meer informatie kunt u vinden op de website http://www.fire.ca.gov/ of http://www.wrh.noaa.gov/sto/cafw/southfwz.php.

Het orkaanseizoen loopt van juni tot en met november. Met name aan de zuid- en oostkust van de Verenigde Staten kunnen orkanen veel schade aanrichten. U wordt geadviseerd gedurende deze periode de berichtgeving in de media te volgen en u goed te laten informeren over de situatie ter plaatse alvorens af te reizen. Bij calamiteiten dient u onder alle omstandigheden de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen en - bij georganiseerde (toeristische) reizen - goed contact te houden met de touroperators. Meer informatie vindt u op de website www.fema.gov of www.nhc.noaa.gov.

Gezondheidssituatie

Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in de Verenigde Staten van Amerika wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

In de Verenigde Staten van Amerika is handel in, gebruik van en in het bezit hebben van verdovende middelen (soft- en hard drugs) geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op website: www.drugssmokkel.nl.

Net als in Nederland worden in de Verenigde Staten seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van de Verenigde Staten kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in de Verenigde Staten geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Aanvullende informatie inzake een verblijf in de Verenigde Staten van Amerika kunt u vinden op de website van de Nederlandse ambassade in Washington http://dc.the-netherlands.org/.

Voor algemene nuttige reisinformatie wordt aangeraden www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
U dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen. Aanvullende informatie kunt u vinden op de volgende websites: www.fbi.gov, www.fema.gov, en www.dhs.gov.

Zware criminaliteit
Sommige delen van grote steden staan te boek als onveilig, vraag informatie hierover in het hotel. Blijf op hoofdwegen en goed verlichte parkeerplaatsen.

Onveilige gebieden
Zie de rubriek 'Zware criminaliteit'.

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen