Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Verenigde Arabische Emiraten

Waakzaamheid betrachten.

In dit reisadvies zijn de rubrieken 'Actualiteiten', 'Algemeen' en 'Terrorisme' gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 6 maart 2011

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten

In verband met de verschillende spanningshaarden in de regio wordt reizigers aangeraden bij een bezoek aan en verblijf in de Verenigde Arabische Emiraten waakzaamheid te betrachten, demonstraties en samenscholingen te mijden, de berichtgeving in de media te volgen en zich goed te informeren over de actuele ontwikkelingen.

Algemeen
Reizigers die vanuit de Verenigde Arabische Emiraten een boottocht maken in de Golf en die per ongeluk bij de eilanden Abu Musa en Thumbs komen, kunnen worden gearresteerd door de Iraanse autoriteiten. De eilanden werden in 1971 door Iran in bezit genomen. U kunt worden aangeklaagd wegens spionage.
De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) claimen soevereiniteit over deze eilanden, waardoor deze mogelijk op kaarten in de VAE staan aangegeven als integraal onderdeel van de VAE. U begeeft zich echter in door Iran geclaimde wateren. U wordt derhalve geadviseerd geen boottochten te boeken.

In de Verenigde Arabische Emiraten wordt vaak hard en onverantwoord gereden. Het land kent dan ook een relatief hoog aantal verkeersongevallen met dodelijke afloop. Rijden onder invloed van alcohol wordt gestraft ('zero tolerance'). Dit betekent feitelijk dat u zelfs de dag voor u een motorvoertuig bestuurt al geen alcohol meer mag nuttigen.

Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in de Verenigde Arabische Emiraten wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

In tegenstelling tot Nederland kent de Verenigde Arabische Emiraten geen gedoogbeleid met betrekking tot drugs. Handel in en gebruik en/of bezit van verdovende middelen (soft- en hard drugs) is geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op website: www.drugssmokkel.nl.

Seksuele handelingen met minderjarigen worden in Nederland aangemerkt als een ernstig strafbaar feit en kunnen, ook als deze plaatsvinden in het buitenland, in Nederland leiden tot strafrechtelijke vervolging.

In de Verenigde Arabische Emiraten verblijvende Nederlanders wordt geadviseerd zich te registreren. Voor online registratie en/of aanvullende informatie inzake een verblijf in de Verenigde Arabische Emiraten wordt u verwezen naar de website van de Nederlandse ambassade in Abu Dhabi (www.netherlands.ae) of ga direct naar het registratieformulier op de website.

Voor algemene nuttige reisinformatie wordt u aangeraden www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
U dient zich bewust te zijn de bestaande spanning in de regio en van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen.

Zware criminaliteit
Momenteel geen bijzonderheden.

Onveilige gebieden
Momenteel geen bijzonderheden.

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen