Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Verenigd Koninkrijk

Waakzaamheid betrachten.

In dit reisadvies is de rubriek "Actualiteiten' gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 16 augustus 2011

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten
Bij reizen in het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië dient u, vanwege een verhoogde terreurdreiging, waakzaamheid te betrachten. De Britse autoriteiten blijven in verband met een verhoogde terreurdreiging in het Verenigd Koninkrijk alert. Voor het dreigingsniveau in het Verenigd Koninkrijk en voor nadere informatie wordt u verwezen naar www.homeoffice.gov.uk/counter-terrorism/current-threat-level/.

Algemeen
Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

In het Verenigd Koninkrijk is handel in, gebruik van en in het bezit hebben van verdovende middelen (soft- en hard drugs) geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op www.drugssmokkel.nl.

Net als in Nederland worden in het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Aanvullende informatie inzake een verblijf in Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië kunt u vinden op de website van de Nederlandse ambassade in Londen: www.netherlands-embassy.org.uk.

Voor algemene reistips wordt u geadviseerd www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië deelt met de rest van Europa de algemene dreiging van terrorisme. U dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen. Het is belangrijk waakzaam te zijn (zie rubriek ‘Actualiteiten’).

Zware criminaliteit
Momenteel geen bijzonderheden.

Onveilige gebieden
Momenteel geen bijzonderheden.

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen