Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Turkmenistan

Niet-essentiële reizen naar bepaalde gebieden worden ontraden.

In dit reisadvies zijn de rubrieken 'Actualiteiten', 'Algemeen' en 'Onveilige gebieden' gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 12 maart 2012

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten
In Turkmenistan worden alle niet-essentiële reizen naar bepaalde gebieden ontraden, te weten naar de grensgebieden met Afghanistan.

Algemeen
De Turkmeense autoriteiten hebben voor bepaalde delen van Turkmenistan reisbeperkingen opgelegd. Het is niet altijd duidelijk welke gebieden dit precies zijn. Reizigers naar Turkmenistan wordt geadviseerd, voor vertrek, zich goed te informeren voor welke regio’s reisbeperkingen gelden en of men over de vereiste toestemming beschikt. Om te voorkomen dat men wordt aangehouden vanwege het reizen in verboden gebieden.

Turkmenistan ligt in een aardbeving gevoelig gebied. Zware aardbevingen kunnen voorkomen. Voor informatie inzake aardbevingen ter plaatse wordt aangeraden de berichtgeving in de media te volgen, de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen en – bij georganiseerde (toeristische) reizen – goed contact te houden met de touroperators. Voor reguliere consulaire bijstand kan contact worden opgenomen met de honorair consul in Ashgabat.

Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Turkmenistan wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de volgende websites te raadplegen: www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws.

In Turkmenistan is handel in, gebruik van en in het bezit hebben van verdovende middelen (soft- en hard drugs) geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op website: www.drugssmokkel.nl.

Homoseksualiteit is strafbaar in Turkmenistan. U wordt geadviseerd zich terughoudend op te stellen en te uiten.

Net als in Nederland worden in Turkmenistan seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Turkmenistan kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Turkmenistan geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Aanvullende informatie inzake een verblijf in Turkmenistan kunt u vinden op website van de Nederlandse ambassade in Moskou, Rusland: http://rusland.nlambassade.org.

Voor algemene reisinformatie wordt u aangeraden www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
U dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen.

Zware criminaliteit
Momenteel geen bijzonderheden.

Onveilige gebieden
In verband met de toestand in Afghanistan worden alle niet-essentiële reizen naar bepaalde gebieden worden ontraden, te weten de grensgebieden met dat land.

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen