Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Trinidad en Tobago

Waakzaamheid betrachten.

In dit reisadvies zijn de rubrieken 'Actualiteiten', 'Algemeen', 'Zware criminalitetit' en 'Onveilige gebieden' gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 24 januari 2012

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten
In Trinidad en Tobago wordt reizigers aangeraden waakzaamheid te betrachten (zie rubriek 'Onveilige gebieden').

Algemeen
Cycloonseizoen
Trinidad en Tobago bevindt zich net buiten de zone van de cyclonen die het Caraïbisch gebied jaarlijks treffen. Echter tijdens het regenseizoen (van mei tot november) kunnen in Trinidad en Tobago door de staarten van deze cyclonen zware regenbuien vallen die voor wateroverlast kunnen zorgen. Bij calamiteiten dient u onder alle omstandigheden de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen en - bij georganiseerde (toeristische) reizen - goed contact te houden met de touroperators. Meer informatie vindt u op de website www.tropicalstormrisk.com of www.nhc.noaa.gov.

Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Trinidad & Tobago wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de volgende websites te raadplegen: www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws.

In tegenstelling tot Nederland kent Trinidad en Tobago geen gedoogbeleid met betrekking tot drugs. Handel in en gebruik en/of bezit van verdovende middelen (soft- en hard drugs) is geheel verboden en leidt tot hoge straffen. De wet wordt strikt toegepast, vooral wanneer het buitenlanders betreft. Op de internationale vliegvelden Piarco en Crown Point en bij de veerverbinding met Venezuela wordt intensief gecontroleerd. De omstandigheden in de gevangenissen zijn erg zwaar, mede door ruimtegebrek, slecht voedsel, vochtigheid, hitte en slechte hygiëne. Meer informatie kunt u vinden op www.drugssmokkel.nl.

Net als in Nederland worden in Trinidad en Tobago seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Trinidad en Tobago kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Trinidad en Tobago geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Aanvullende informatie inzake een verblijf in Trinidad en Tobago kunt u vinden op de website van de Nederlandse ambassade in Port of Spain: http://trinidadandtobago.nlembassy.org.

Voor algemene reisinformatie wordt aangeraden www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
U dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen.

Zware criminaliteit
De criminaliteit op Trinidad en Tobago is sterk toegenomen en tevens gewelddadiger geworden, met name het aantal moorden is de laatste jaren fors toegenomen. Het geweld treft hoofdzakelijk de eigen bevolking, maar ook in 2010 zijn in enkele gevallen ook toeristen en in Trinidad en Tobago woonachtige buitenlanders slachtoffer getroffen.

Ook vinden er regelmatig afrekeningen tussen verschillende ‘gangs’ plaats, die in het land actief zijn. De politie is nog onvoldoende uitgerust om deze tendens het hoofd te bieden. Verzet bieden bij een overval of beroving wordt steevast afgeraden, omdat dit veelal kan leiden tot een escalatie met noodlottige gevolgen.

Onveilige gebieden
Geadviseerd wordt na zonsondergang niet alleen de straat op te gaan en het stadscentrum en bepaalde wijken van Port of Spain (Belmont, Laventille, Morvant en ook het grote Savannah Square park, waar veel gejogd wordt) te mijden. Tevens wordt aangeraden waakzaamheid te betrachten bij het gebruik van privé-taxi’s, vooral in de nachtelijke uren, en bij reizen per auto of privé-taxi vanaf het vliegveld. Er zijn diverse incidenten gemeld waarbij auto’s vanaf het vliegveld werden gevolgd en beroofd.

Zowel in Trinidad als in Tobago wordt geadviseerd verlaten stranden en rustige plekken bij voorkeur groepsgewijs te bezoeken.

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen