Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Suriname

Waakzaamheid betrachten.

In dit reisadvies is de rubriek 'Onveilige Gebieden' gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 16 oktober 2012

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten
In Suriname wordt reizigers geadviseerd waakzaamheid te betrachten in verband met een toename en verruwing van de criminaliteit (zie rubriek ‘Zware criminaliteit’).

In het gebied rond en tussen de plaatsen Albina en Moengo dient men aandacht te houden voor de mogelijkheid van criminele activiteit van aldaar opererende bendes.

Algemeen
Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Suriname wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

In Suriname is handel in, gebruik van en in het bezit hebben van verdovende middelen (soft- en hard drugs) geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op website: www.drugssmokkel.nl.

Net als in Nederland is in Suriname seks met minderjarigen strafbaar. Bij een veroordeling hiervoor worden over het algemeen zware straffen opgelegd. Bovendien worden rechtszaken en vonnissen breed uitgemeten in lokale dagbladen. Los van bestraffing in Suriname geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Aanvullende informatie inzake een verblijf in Suriname kunt u vinden op de website van de Nederlandse ambassade in Paramaribo: www.nederlandseambassade.sr.

Voor algemene reisinformatie wordt geadviseerd www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
U dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen.

Zware criminaliteit
Berovingen en overvallen kunnen gepaard gaan met geweld, waarbij gebruik van vuurwapens niet geschuwd wordt. U wordt aangeraden afgelegen gebieden, stille straten en stille parken te mijden. Tevens wordt aangeraden na zonsondergang niet alleen over straat te gaan. Dit geldt met name voor stadsdelen die buiten het uitgaanscentrum rondom het Torarica hotel liggen. Het dragen van opvallende juwelen wordt afgeraden. Draag eventuele andere kostbaarheden onopvallend bij u of laat ze achter in het hotel/pension. Verlies uw bezittingen niet uit het oog.

Onveilige gebieden
Voor het gebied rond en tussen de steden Moengo en Albina dient men alert te zijn op criminaliteit van aldaar opererende bendes. Het wordt aanbevolen informatie in te winnen alvorens naar dit gebied te reizen.

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen