Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Sri Lanka


Meer informatie en reisadviezen voor Sri Lanka vindt u op e-visums.nl!

Waakzaamheid betrachten.

In dit reisadvies zijn de rubrieken 'Actualiteiten', 'Algemeen', 'Terrorisme' en 'Onveilige gebieden' gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 31 januari 2012

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten
Bij reizen in Sri Lanka wordt geadviseerd waakzaamheid te betrachten (zie rubrieken ‘Zware criminaliteit’ en ‘Onveilige gebieden’).

De overheid heeft eind augustus 2011 de noodtoestand opgeheven maar verscherpte controle blijft mogelijk. In verband daarmee is het noodzakelijk altijd legitimatie bij zich te hebben.

Aangeraden wordt plaatsen waar veel mensen bijeenkomen, demonstraties, samenscholingen, oproer en militaire objecten te mijden.

Algemeen
Tijdens de moesson kan het extreem regenen, wat overstromingen tot gevolg kan hebben. U wordt geadviseerd de website www.dmc.gov.lk te raadplegen.

Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Sri Lanka wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de volgende websites te raadplegen: www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws.

In tegenstelling tot Nederland kent Sri Lanka geen gedoogbeleid met betrekking tot drugs. Handel in en gebruik en/of bezit van verdovende middelen (soft- en hard drugs) is geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op www.drugssmokkel.nl.

Net als in Nederland worden in Sri Lanka seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Sri Lanka kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Sri Lanka geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Het verkeer in Sri Lanka is zeer onveilig. U wordt aangeraden bij reizen binnen Sri Lanka gebruik te maken van auto of minibus (beiden met chauffeur, via bonafide reisbureaus of hoteltaxi), en openbaar vervoer per bus te vermijden.

Aanvullende informatie inzake een verblijf in Sri Lanka kunt u vinden op de website van de Nederlandse ambassade in Colombo: http://srilanka.nlambassade.org.

Voor algemene reisinformatie wordt geadviseerd www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
U dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen. De dreiging is met de overwinning op de LTTE verminderd maar niet verdwenen .

Zware criminaliteit
Het aantal berovingen is toegenomen, met name in de toeristische trekpleisters. Ook is er een toename in het aantal meldingen van geweld tegen vrouwen. Vrouwen wordt geadviseerd waakzaamheid te betrachten.

Onveilige gebieden
Waakzaamheid wordt geadviseerd bij bezoeken aan gebieden in het noorden en oosten van het land, in verband met nog gaande zijnde ontmijningsactiviteiten. Dat betreft alle gebieden ten noorden van de A12, die Puttalam in het westen verbindt met Trincomalee in het oosten, in delen van Trincomalee, Batticaloa en Ampara district.

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen