Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Senegal

Niet-essentiële reizen naar bepaalde gebieden worden ontraden.

In dit reisadvies zijn de rubrieken  'Actualiteiten' en 'Onveilige gebieden'  gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 20 april 2012

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten
Bij reizen naar en in Senegal worden alle niet-essentiële reizen naar bepaalde gebieden ontraden, te weten in de regio Casamance, met uitzondering van de stad Ziguinchor en het toeristische gebied Cap-Skirring (zie rubrieken ‘Zware criminaliteit’ en ‘Onveilige gebieden’). Het aantal incidenten op de weg tussen Ziguinchor en de grens met Guinee-Bissau is recentelijk beperkt gebleven. Dit korte traject kan - overdag en bij voorkeur in konvooi - worden gebruikt door personen die Guinee-Bissau willen verlaten.

Algemeen
Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Senegal wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de volgende websites te raadplegen: www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws.

In Senegal is handel in en gebruik en/of bezit van verdovende middelen (soft- en hard drugs) streng verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op website: www.drugssmokkel.nl.

Net als in Nederland worden in Senegal seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Senegal kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Senegal geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Homosexualiteit is in Senegal strafbaar. U wordt geadviseerd zich terughoudend te op te stellen.

Aanvullende informatie inzake een verblijf in Senegal kunt u vinden op de website van de Nederlandse ambassade in Dakar: http://senegal.nlambassade.org.

Voor algemene reisinformatie wordt aangeraden www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
U dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen.

Zware criminaliteit
In de Casamance regio is een toename van gewapende overvallen waar te nemen en vinden ook overdag overvallen plaats.

Onveilige gebieden
De spanning in de Casamance (gebied ten zuiden van Gambia), met name in de regio Ziguinchor, is toegenomen door confrontaties tussen het Senegalese leger en de rebellen (MFDC, Mouvement des Forces Democratiques de la Casamance). Alle niet-essentiële reizen naar bepaalde gebieden worden ontraden, te weten in de regio Casamance, met uitzondering van de stad Ziguinchor en het toeristische gebied Cap-Skirring. De weg tussen Ziguinchor en Cap Skirring kan overdag en - bij voorkeur - in konvooi gebruikt worden. Het aantal incidenten op de N4 (bis) tussen Ziguinchor en de grens met Guinee-Bissau is recentelijk beperkt gebleven. Dit korte traject kan - overdag en bij voorkeur in konvooi - worden gebruikt door personen die Guinee-Bissau willen verlaten.

Een toename van gewapende overvallen heeft geleid tot instelling van een avondklok in bepaalde delen van de Casamance. Alle reizen worden ontraden over de volgende verbindingswegen:
1. N4: de ‘trans Gambia’ die Ziguinchor verbindt met Senoba en Kaolack,
2. N5: Ziguinchor- Banjul.

In het algemeen wordt aangeraden in de Casamance de geasfalteerde wegen niet te verlaten. Tussen Dakar en Ziguinchor bestaat een bootverbinding

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen