Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Rwanda

Waakzaamheid betrachten.

In dit reisadvies zijn de rubrieken 'Actualiteiten', 'Algemeen', 'Zware criminaliteit' en 'Onveilige gebieden' gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 22 februari 2012

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten
Bij reizen in Rwanda wordt geadviseerd waakzaamheid te betrachten, samenscholingen en grote groepen mensen zoveel mogelijk te mijden en te allen tijde alert te blijven op mogelijke veranderingen in de veiligheidssituatie (zie rubriek ‘Onveilige gebieden’).

In de afgelopen twee jaar zijn enkele granaataanslagen gepleegd in Rwanda.

Algemeen
Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Rwanda wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de volgende websites te raadplegen: www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws.

In Rwanda is handel in, gebruik van en in het bezit hebben van verdovende middelen (soft- en hard drugs) geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op www.drugssmokkel.nl.

Net als in Nederland worden in Rwanda seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Rwanda kennen een zeer strikt vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Rwanda geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Aanvullende informatie inzake een verblijf in Rwanda kunt u vinden op de website van de Nederlandse ambassade in Kigali: http://rwanda.nlambassade.org.

Voor algemene reisinformatie wordt aangeraden www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
U dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen.

Zware criminaliteit
Criminaliteit is in Rwanda van geringe omvang. Reizen buiten de stad wordt na zonsondergang ontraden in verband met de verkeersonveiligheid.

Onveilige gebieden
In de grensstreek met de Democratische Republiek Congo (Noord- en Zuid-Kivu) blijft de mogelijkheid van plotselinge veranderingen in de veiligheidssituatie bestaan. Reizigers in de grensstreek met de Democratische Republiek Congo wordt geadviseerd zich goed op de hoogte te stellen van de actuele ontwikkelingen en veiligheidssituatie alvorens af te reizen.

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen