Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Qatar

Waakzaamheid betrachten.

In dit reisadvies is de rubriek 'Algemeen' gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 28 januari 2011

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten
Gezien de spanningen in de regio en de verhoogde terroristische dreiging wordt u aangeraden waakzaamheid te betrachten in Qatar. Ook wordt u geadviseerd de lokale zeden en gewoonten te respecteren.

Algemeen
Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Qatar wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

In tegenstelling tot Nederland kent Qatar geen gedoogbeleid met betrekking tot drugs. Handel in en gebruik en/of bezit van verdovende middelen (soft- en hard drugs) is geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op website: www.drugssmokkel.nl.

Homoseksueel gedrag is illegaal.

Aanvullende informatie inzake een verblijf in Qatar kunt u vinden op website van de Nederlandse ambassade in Doha : qatar.nlambassade.org

Voor algemene reisinformatie wordt aangeraden www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
U dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen. Gelet op het verhoogde risico van terroristische aanslagen en bestaande spanningen in de regio, wordt alle reizigers aangeraden waakzaam te zijn.

Zware criminaliteit
Momenteel geen bijzonderheden.

Onveilige gebieden
Reis nooit alleen de woestijn in, maar altijd in gezelschap van anderen die de weg kennen, en gebruik bij voorkeur een lokale gids

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen