Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Portugal

Waakzaamheid betrachten.

In dit reisadvies zijn de rubrieken 'Actualiteiten' en 'Zware criminaliteit' gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 10 april 2012

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten
Bij reizen naar en in Portugal dient u waakzaamheid te betrachten. (zie rubriek ‘Zware criminaliteit')

Algemeen
In Portugal komen jaarlijks bosbranden voor. Met name in de zomermaanden kunnen bosbranden veel schade aanrichten. Laat u goed informeren over de situatie ter plaatse alvorens af te reizen naar een door een bosbrand geteisterd of bedreigd gebied.

Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Portugal wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

In tegenstelling tot Nederland kent Portugal geen gedoogbeleid met betrekking tot drugs. Handel in en gebruik en/of bezit van verdovende middelen (soft- en hard drugs) is geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op website: www.drugssmokkel.nl.

Net als in Nederland worden in Portugal seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Portugal kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Portugal geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Aanvullende informatie inzake een verblijf in Portugal kunt u vinden op de website van de Nederlandse ambassade in Lissabon: portugal.nlambassade.org.

Voor algemene reisinformatie wordt geadviseerd www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Zware criminaliteit
In de Algarve werden meerdere buitenlanders zowel op straat als in woningen het slachtoffer van overvallen. Waakzaamheid dient betracht te worden bij evenementen, op toeristische locaties en openbare gelegenheden. De Portugese autoriteiten hebben waarschuwingscampagne gestart; http://www.safecommunitiesalgarve.com/.

Terrorisme
U dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen.

Onveilige gebieden
Momenteel geen bijzonderheden.

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen