Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Paraguay

Waakzaamheid betrachten.

In dit reisadvies zijn de rubrieken 'Actualiteiten', 'Algemeen' en 'Onveilige gebieden' gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 16 mei 2012

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten
Bij reizen in Paraguay wordt u geadviseerd in enkele gebieden waakzaamheid te betrachten (zie rubriek ‘Onveilige gebieden’).

Algemeen
Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Paraguay wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de volgende websites te raadplegen: www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws.

In tegenstelling tot Nederland kent Paraguay geen gedoogbeleid met betrekking tot drugs. Handel in en gebruik en/of bezit van verdovende middelen (soft- en hard drugs) is geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op www.drugssmokkel.nl.

Net als in Nederland worden in Paraguay seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Paraguay kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Paraguay geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Aanvullende informatie inzake een verblijf in Paraguay kunt u vinden op de website van de Nederlandse ambassade in Buenos Aires, Argentinië: http://argentinie.nlambassade.org. In dringende gevallen kunt u ook contact opnemen met het Nederlandse Consulaat-Generaal Asunción: Avenida Artigas 4145, C.P. 1708 – Asunción, telefoon 00-595-21-283665/666/657/658/659, fax 00-595-21-283664, mobiel 00-595-981402655 of e-mail: connederland@cmp.com.py.

Voor algemene reisinformatie wordt aangeraden www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
U dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen.

Zware criminaliteit
Roofovervallen waarbij gebruik wordt gemaakt van een wapen komen helaas steeds vaker voor in Paraguay.

Onveilige gebieden
In het centrum van de hoofdstad Asuncion is meer controle door de aanwezigheid van camera’s in de binnenstad. Toch wordt u geadviseerd vooral daar (met name ’s avonds), net als in het noordoosten van het land en in de stad Ciudad del Este waakzaamheid te betrachten.

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen