Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Oman

Waakzaamheid betrachten.

In dit reisadvies zijn de rubrieken ' Actualiteiten', 'Algemeen', 'Terrorisme' en ' Onveilige gebieden' gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 3 augustus 2011

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten

In het kader van de Arabische lente is er onrust geweest in verschillende steden van Oman. Tijdens demonstraties hebben zich ongeregeldheden voorgedaan, waarbij enkele slachtoffers zijn gevallen. Incidenteel is er nog onrust.

In verband met de spanningen in de regio wordt reizigers aangeraden bij een bezoek aan en verblijf in Oman waakzaamheid te betrachten, demonstraties en samenscholingen te mijden, de berichtgeving in de media te volgen en zich goed te informeren over de actuele ontwikkelingen.

Algemeen
Het fotograferen van militaire en civiele vliegvelden, van militaire objecten en gebouwen, en van overheidsgebouwen en ambassades is verboden.

Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Oman wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD of bijvoorbeeld de websites, www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/minvws te raadplegen.

In tegenstelling tot Nederland kent Oman geen gedoogbeleid met betrekking tot drugs. Handel in en gebruik en/of bezit van verdovende middelen (soft- en hard drugs) is geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op www.drugssmokkel.nl.

Net als in Nederland worden in Oman seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Oman kennen een zeer strikt vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Oman geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Bij langer verblijf in Oman wordt u geadviseerd zich te registreren bij de Nederlandse ambassade te Muscat. Ook treft u hier aanvullende informatie inzake een verblijf in Oman aan: oman.nlambassade.org.

Voor algemene reisinformatie wordt aangeraden www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
U dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen, en bestaande spanningen in de bredere regio, op doelen waar veel buitenlanders samenkomen.

Zware criminaliteit
Momenteel geen bijzonderheden.

Onveilige gebieden
Het wordt afgeraden ’s avonds buiten de stad te rijden vanwege onverlichte (vracht) auto’s, voetgangers en kamelen.

In de Arabische Zee voor de kust van Oman zijn piraten actief. Het risico om gekaapt te worden is behalve voor commerciële vaart ook voor particuliere zeiljachten zeer hoog. Niet noodzakelijke vaart wordt ontraden.

Wadi’s (droge rivierbeddingen) kunnen bij regen zeer gevaarlijk zijn. Het plots opkomende en snel stromende water leidt tot ‘flash floods’ in de wadi; deze sleurt dan alles en iedereen mee.

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen