Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Oekraïne

Geen bijzondere veiligheidsrisico's.

In dit reisadvies is de rubriek "Actualiteiten'  gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 13 juli 2012

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten

Er zijn momenteel geen bijzondere veiligheidsrisico’s verbonden aan reizen in Oekraïne.

Algemeen
Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Oekraïne wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

In Oekraïne is handel in, gebruik van en in het bezit hebben van verdovende middelen (soft- en hard drugs) geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op www.drugssmokkel.nl.

Net als in Nederland worden in Oekraïne seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Oekraïne kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Oekraïne geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Aanvullende informatie inzake een verblijf in Oekraïne kunt u vinden op website van de Nederlandse ambassade in Kiev: oekraine.nlambassade.org.

Voor algemene reisinformatie wordt aangeraden www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
U dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen.

Zware criminaliteit
Straatcriminaliteit en kleinschalige diefstallen komen voor. Vooral geld- en wisseltrucs, alsmede het toevoegen van een verdovend middel aan een drankje, worden regelmatig toegepast. Maar ook voor bezoeken aan sommige disco’s, nachtclubs en onbekende contacten (bijv. opgedaan via internet) bestaat er een (berovings)risico.

Onveilige gebieden
Deelnemen aan het verkeer in Oekraïne is niet zonder risico. Reizigers wordt ontraden om na zonsondergang over de weg te reizen, vanwege de vaak slechte conditie van de wegen en onverlichte weggebruikers.

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen