Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Noord-Korea

Waakzaamheid betrachten.

In dit reisadvies is de rubriek ''Actualiteiten' gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 17 maart 2011

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten
Voor reizen in Noord-Korea wordt u geadviseerd waakzaamheid te betrachten. Reizen is moeilijk en slechts beperkt mogelijk.

Ondanks het incident bij Yeonpyong-eiland op 23 november 2010 zijn er op dit moment geen concrete aanwijzingen voor een verhoogd veiligheidsrisico voor reizigers in Noord-Korea. U wordt geadviseerd de berichtgeving in de media te volgen en u goed te informeren over de situatie ter plaatse alvorens af te reizen.

Algemeen
In Noord-Korea kunnen van mei tot en met november tropische stormen en tyfoons voorkomen. U wordt geadviseerd gedurende deze periode de berichtgeving in de media te volgen en u goed te laten informeren over de situatie ter plaatse alvorens af te reizen. Bij calamiteiten dient u onder alle omstandigheden de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen en –bij georganiseerde (toeristische) reizen- goed contact te houden met de touroperators. Meer informatie vindt u op de website www.tropicalstormrisk.com of http://severe.worldweather.wmo.int/.

Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Noord-Korea wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

In Noord-Korea is handel in, gebruik van en in het bezit hebben van verdovende middelen (soft- en hard drugs) geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op www.drugssmokkel.nl.

Net als in Nederland worden in Noord-Korea seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Noord-Korea kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Noord-Korea geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Aangezien Nederland geen ambassade heeft in Pyongyang, maar politieke betrekkingen onderhoudt vanuit Seoel (Zuid-Korea), is het moeilijker consulaire bijstand te verlenen in voorkomende gevallen. Aangeraden wordt u na aankomst te registreren bij de Zweedse of Duitse ambassade in Pyongyang.
Contactgegevens van de Zweedse ambassade in Pyongyang:
Tel: +850 2 381 74 85
Fax: +850 2 381 76 63
E-mail: ambassaden.pyongyang@foreign.ministry.se
Contactgegevens van de Duitse ambassade in Pyongyang:
Tel: +850 2 381 73 85
Fax: +850 2 381 73 97
E-mail: info@pjoengjang.diplo.de
Bezoekadres beide ambassades:
Munsudong
Taedonggang District
Pyongyang

Aanvullende informatie inzake een verblijf in Noord-Korea kunt u vinden op de website van de Nederlandse ambassade in Seoel www.southkorea.nlembassy.org.

Voor algemene reisinformatie wordt aangeraden www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
U dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen.

Zware criminaliteit
Momenteel geen bijzonderheden.

Onveilige gebieden
Momenteel geen bijzonderheden.

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen