Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Nauru

Waakzaamheid betrachten.

In dit reisadvies is de rubriek 'Samenvatting' verwijderd en zijn de overige rubrieken gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 20 mei 2011

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten

Bij een verblijf in Nauru wordt u geadviseerd waakzaamheid te betrachten (zie rubriek ‘Zware criminaliteit’).

Algemeen
In Nauru kunnen van november tot en met april tropische cyclonen voorkomen. U wordt geadviseerd gedurende deze periode de berichtgeving in de media te volgen en u goed te laten informeren over de situatie ter plaatse alvorens af te reizen. Bij calamiteiten dient u onder alle omstandigheden de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen en - bij georganiseerde (toeristische) reizen - goed contact te houden met de touroperators. Meer informatie vindt u op de website van de Humanitarian Early Warning Service: http://www.hewsweb.org/storms of op de website van het lokale Meteorological Office: http://www.met.gov.fj of http://severe.worldweather.org/.

Gezondheidssituatie
De medische faciliteiten in Nauru zijn beperkt. Medische evacuatie (naar Australie of Nieuw Zeeland) kan in geval van een ernstige ziekte of ongeval noodzakelijk zijn. U wordt geadviseerd hier bij de afsluiting van een reisverzekering rekening mee te houden.

Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Nauru wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

In Nauru is handel in, gebruik van en in het bezit hebben van verdovende middelen (soft- en hard drugs) geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op www.drugssmokkel.nl.

Net als in Nederland worden in Nauru seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Nauru kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Nauru geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Homosexualiteit is in Nauru strafbaar. U wordt geadviseerd zich terughoudend te uiten en op te stellen.

Aanvullende informatie inzake een verblijf in Nauru kunt u vinden op website van de Nederlandse ambassade in Canberra, Australië: australie.nlambassade.org.

Voor algemene reisinformatie wordt aangeraden www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
U dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen.

Zware criminaliteit
Ondanks dat de criminaliteit laag is in Nauru, wordt reizigers geadviseerd waakzaamheid te betrachten in verband met berovingen.

Onveilige gebieden
Het wordt ontraden om na zonsondergang over de weg te reizen, gezien het gevaar van onverlichte weggebruikers (zoals dieren en voetgangers).

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen