Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Mongolië

Waakzaamheid betrachten.

In dit reisadvies is de rubriek 'Samenvatting' verwijderd en zijn de rubrieken ' Actualioteiten' en 'Algemeen' gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 16 juni 2011

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten
Bij reizen in Mongolië wordt aangeraden waakzaamheid te betrachten (zie rubriek ‘Zware criminaliteit’).

Vanwege de uitgestrektheid van Mongolië is consulaire bijstand vaak niet op korte termijn beschikbaar.

Algemeen

Het westen van Mongolië ligt in een aardbeving gevoelig gebied. Zware aardbevingen kunnen voorkomen. Voor informatie inzake aardbevingen ter plaatse wordt aangeraden de berichtgeving in de media te volgen, de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen en – bij georganiseerde (toeristische) reizen – goed contact te houden met de touroperators.

Homoseksualiteit is niet illegaal in Mongolië. Echter, openlijke uitingen van homoseksueel gedrag kan door de lokale bevolking als aanstootgevend worden beschouwd. U wordt geadviseerd zich terughoudend op te stellen en te uiten.

Gezondheidssituatie
De kwaliteit van de medische voorzieningen in Mongolië zijn matig tot slecht. Voor serieuze gezondheidsproblemen zal al snel overbrenging naar het buitenland of naar Nederland nodig zijn.

Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Mongolië wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

In Mongolië is handel in, gebruik van en in het bezit hebben van verdovende middelen (soft- en hard drugs) geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op www.drugssmokkel.nl.

Net als in Nederland worden in Mongolië seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Mongolië kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Mongolië geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Aanvullende informatie inzake een verblijf in Mongolië kunt u vinden op de website van de Nederlandse ambassade in China te Peking (http://www.hollandinchina.org/).

Voor algemene reisinformatie wordt aangeraden www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
U dient echter rekening te houden met het feit dat er wereldwijd een terrorismedreiging bestaat, welke zich voornamelijk richt op civiele doelen, die vaak door buitenlanders worden bezocht

Zware criminaliteit
In de hoofdstad Ulaanbaatar wordt reizigers geadviseerd waakzaamheid te betrachten. Op plaatsen waar veel buitenlanders komen zijn zakkenrollers, vaak op agressieve wijze, actief. Op het Sukhbaatar-plein in Ulaanbaatar worden regelmatig reizigers beroofd door criminelen vermomd als politieagent.

Reizigers wordt geadviseerd ’s avonds niet alleen of te voet de straat op te gaan. De (schaarse) officiële taxi’s vormen een veilig en goedkoop alternatief.

Ook op het Mongolische spoorwegennet zijn regelmatig dieven actief. Reizigers wordt aangeraden de bagage goed in de gaten te houden en, indien mogelijk, de deuren van het eigen compartiment te vergrendelen. Geadviseerd wordt om paspoort en andere waardepapieren dicht op het lichaam te dragen.

Onveilige gebieden
Momenteel geen bijzonderheden.

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen