Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Moldavië

Extra waakzaamheid betrachten

In dit reisadvies zijn de rubrieken 'Actualiteiten', 'Algemeen', "Terrorisme' en 'Onveilige gebieden' gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 25 januari 2012

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten

Bij reizen in Moldavië wordt geadviseerd extra waakzaamheid te betrachten in Transdnjestrië in verband met de uitzonderlijke politieke situatie in dit afgescheiden gebied.

Algemeen
Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Moldavië wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de volgende websites te raadplegen: www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws.

In Moldavië is handel in, gebruik van en in het bezit hebben van verdovende middelen (soft- en hard drugs) geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op www.drugssmokkel.nl.

Net als in Nederland worden in Moldavië seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Moldavië kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Moldavië geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Aanvullende informatie inzake een verblijf in Moldavië kunt u vinden op website van de Nederlandse ambassade in Kiev: http://oekraine.nlambassade.org.

Voor algemene reisinformatie wordt aangeraden www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
U dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen.

Zware criminaliteit
Straatcriminaliteit en kleinschalige diefstallen komen voor. Vooral geld- en wisseltrucs, alsmede het toevoegen van een verdovend middel aan een drankje, worden regelmatig toegepast. Maar ook voor bezoeken aan sommige disco’s, nachtclubs en onbekende contacten (bijv. opgedaan via internet) bestaat er een (berovings)risico.

Het opnemen van geld uit geldautomaten is niet zonder risico. Ook dient u alert te zijn voor creditcardfraude.

Onveilige gebieden
Reizigers worden ontraden om na zonsondergang over de weg te reizen, gezien de vaak slechte conditie van de wegen en het gevaar van onverlichte weggebruikers (bijv. paard en wagen).

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen