Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Mauritius

Waakzaamheid betrachten.

In dit reisadvies is de rubriek ' Samenvatting' verwijderd en zijn alle andere rubrieken gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 21 juni 2011

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten
Voor reizen in Mauritius wordt geadviseerd waakzaamheid te betrachten.

Algemeen
In Mauritius kunnen van november tot en met mei tropische stormen voorkomen. U wordt geadviseerd gedurende deze periode de berichtgeving in de media te volgen en u goed te laten informeren over de situatie ter plaatse alvorens af te reizen. Bij calamiteiten dient u onder alle omstandigheden de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen en –bij georganiseerde (toeristische) reizen- goed contact te houden met de touroperators. Meer informatie vindt u op de website www.tropicalstormrisk.com of www.nhc.noaa.gov.

Homoseksualiteit is in Mauritius strafbaar. U wordt geadviseerd zich terughoudend op te stellen en te uiten.

Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Mauritius wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

In tegenstelling tot Nederland kent Mauritius geen gedoogbeleid met betrekking tot drugs. Handel in en gebruik en/of bezit van verdovende middelen (soft- en hard drugs) is geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Het importeren van/in het bezit zijn van sigarettenpapier (vloeitjes) is eveneens verboden. Meer informatie kunt u vinden op website: www.drugssmokkel.nl .

Net als in Nederland worden in Mauritius seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Mauritius kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Mauritius geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Nederlanders die tijdelijk of permanent op Mauritius verblijven wordt aangeraden zich te laten registreren bij de Nederlandse consul in Port Louis: rpayen@iblgroup.com met een cc aan de Nederlandse ambassade in Dar es Salaam: dar-ca@minbuza.nl.

Voor algemene reistips wordt u aangeraden de website www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
U dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen.

Zware criminaliteit
Diefstallen komen geregeld voor, met name in de populaire toeristengebieden zoals bijv. Port Louis, Grand Baie en Flic en Flac. Hoewel het meestal zakkenrollen betreft komen gewapende overvallen en verkrachtingen incidenteel voor.

Vermijdt het alleen wandelen in het donker en op verlaten/openbare stranden of waar weinig verlichting is; achteraf straatjes in het zakengebied van Port Louis. Incidenten kunnen direct aan de toeristenpolitie worden gemeld op telefoonnummer 213 2818.

Onveilige gebieden
In de wateren rond Mauritius zijn piraten actief en dit is een steeds groter wordende zorg. Het risico om gekaapt te worden is behalve voor commerciële vaart ook voor particuliere zeiljachten hoog. U dient waakzaamheid te betrachten.

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen