Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Maldiven

Niet-essentiële reizen naar bepaalde gebieden worden ontraden.

In dit reisadvies zijn de rubrieken 'Actualiteiten', 'Algemeen', 'Terrorisme' en 'Onveilige gebieden' gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 8 februari 2012

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten
De politieke situatie in de Maldiven is onrustig en heeft in de hoofdstad Malé de afgelopen weken regelmatig geleid tot demonstraties en uiteindelijk tot het aftreden van de president.
Niet-essentiële reizen naar bepaalde gebieden worden ontraden, te weten naar het hoofdeiland Malé met uitzondering van het vliegveld Malé International Airport (zie rubriek ‘Onveilige gebieden’).
Bij reizen in de overige delen van de Maldiven wordt geadviseerd waakzaamheid te betrachten en demonstraties en samenscholingen te mijden.

Algemeen
Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in de Maldiven wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de volgende websites te raadplegen: www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws.

In tegenstelling tot Nederland kent de Maldiven geen gedoogbeleid met betrekking tot drugs. Handel in en gebruik en/of bezit van verdovende middelen (soft- en hard drugs) is geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op www.drugssmokkel.nl.

Net als in Nederland worden in de Maldiven seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van de Maldiven kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in de Maldiven geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Aanvullende informatie inzake een verblijf in de Maldiven kuint u vinden op de website van de Nederlandse ambassade in Colombo, Sri Lanka: http://srilanka.nlambassade.org.

Voor algemene reisinformatie wordt geadviseerd www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
U dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen.

Zware criminaliteit
Momenteel geen bijzonderheden.

Onveilige gebieden
Niet-essentiële reizen naar bepaalde gebieden worden ontraden, te weten naar het hoofdeiland Malé met uitzondering van het vliegveld Malé International Airport. Rechtstreekse reizen van het vliegveld Malé International Airport naar andere delen van de Maldiven zijn wel mogelijk.
Bij reizen in deze overige delen van de Maldiven wordt geadviseerd waakzaamheid te betrachten en demonstraties en samenscholingen te mijden.

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen