Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Malawi

Waakzaamheid betrachten.

In dit reisadvies zijn de rubrieken 'Actualiteiten', 'Algemeen', 'Zware criminaliteit' en 'Onveilige gebieden' gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 10 oktober 2011

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten

Bij reizen in Malawi wordt u geadviseerd waakzaamheid te betrachten (zie rubrieken ‘Zware criminaliteit’ en ‘Onveilige gebieden’).

Algemeen
Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Malawi wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

In tegenstelling tot Nederland kent Malawi geen gedoogbeleid met betrekking tot drugs. Handel in en gebruik en/of bezit van verdovende middelen (soft- en hard drugs) is geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op www.drugssmokkel.nl.

Net als in Nederland worden in Malawi seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Malawi kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Malawi geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Aanvullende informatie relevant voor een verblijf in Malawi kunt u vinden op de website van de Nederlandse ambassade in Zambia te Lusaka www.netherlandsembassy.org.zm/nl/index.html.

Voor algemene reisinformatie wordt aangeraden www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
U dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen.

Zware criminaliteit
U wordt geadviseerd waakzaamheid te betrachten als u ’s avonds de straat op gaat, in het bijzonder buiten het onmiddellijke centrum van de steden. Dit geldt in het bijzonder voor Lilongwe en Blantyre. Ook bij het bezoeken van drukke lokale markten of busstations wordt u geadviseerd waakzaamheid te betrachten. Het wordt afgeraden om waardevolle artikelen bij u te dragen.

Onveilige gebieden
Het wordt afgeraden om ’s avonds en ’s nachts buiten de bebouwde kom te reizen. Dit vanwege het feit dat de wegen onverlicht zijn en obstakels door de slechte zichtbaarheid een gevaar voor de weggebruiker opleveren.

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen