Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Lesotho

Waakzaamheid betrachten.

In dit reisadvies is de rubriek ' Samenvatting' verwijderd en zijn alle andere rubrieken gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 7 oktober 2011

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten

Voor reizen in Lesotho dient u waakzaamheid te betrachten.

De criminaliteit neemt toe, de wegen zijn slecht en de verkeersveiligheid is laag. (zie ook de rubriek ‘Zware criminaliteit en ‘Onveilige gebieden’)

Algemeen

Gezondheidssituatie
De kwaliteit van de medische voorzieningen in Lesotho zijn minimaal. U wordt geadviseerd bij het afsluiten van een reisverzekering hier rekening mee te houden.

Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Lesotho wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

In Lesotho is handel in, gebruik van en in het bezit hebben van verdovende middelen (soft- en hard drugs) geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op www.drugssmokkel.nl.

Net als in Nederland worden in Lesotho seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Lesotho kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Lesotho geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Homoseksualiteit is in Lesotho strafbaar. U wordt geadviseerd zich terughoudend op te stellen en te uiten.

Aanvullende informatie inzake een verblijf in Lesotho kunt u vinden op website van de Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika in Pretoria: http://www.dutchembassy.co.za

Voor algemene reisinformatie wordt aangeraden www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
U dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen.

Zware criminaliteit
Berovingen met geweld waaronder car-jacking, met name in Maseru, nemen toe. Reizigers wordt geadviseerd en -zeker in de avond- niet alleen op straat te lopen. Waardevolle eigendommen kunt u beter in bijvoorbeeld de hotelkluis achterlaten.

Onveilige gebieden
Wanneer u per auto reist, is het voor uw veiligheid raadzaam om na zonsondergang  geen ritten buiten de hoofdstad Maseru te ondernemen. Het openbaar vervoer bestaat amper en is van slechte kwaliteit.

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen