Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Koeweit

Waakzaamheid betrachten.

In dit reisadvies is de rubriek 'Terrorisme' gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 15 augustus 2011

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten
In verband met de verschillende spanningshaarden in de regio wordt reizigers aangeraden bij een bezoek aan en verblijf in Koeweit waakzaamheid te betrachten, demonstraties en samenscholingen te mijden, de berichtgeving in de media te blijven volgen en zich goed te informeren over de actuele ontwikkelingen.

Algemeen
Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Koeweit wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

Homoseksualiteit is in Koeweit strafbaar. U wordt geadviseerd zich terughoudend op te stellen en te uiten.

In tegenstelling tot Nederland kent Koeweit geen gedoogbeleid met betrekking tot drugs. Handel in en gebruik en/of bezit van verdovende middelen (soft- en hard drugs) is geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op www.drugssmokkel.nl.

Net als in Nederland worden in Koeweit seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Koeweit kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Koeweit geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Aanvullende informatie inzake een verblijf in Koeweit kunt u vinden op website van de Nederlandse ambassade in Koeweit: koeweit.nlambassade.org.

Voor algemene reisinformatie wordt u geadviseerd www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
U dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen.

In een persverklaring heeft een militante groepering uit buurland Irak een terroristische dreiging tegen het havenproject op Boubyan Eiland in Koeweit aangekondigd. De overheid heeft extra beveiligingsmaatregelen getroffen.

Onveilige gebieden
In de woestijn kunnen nog mijnenvelden aanwezig zijn van de Eerste Golfoorlog. Afgeraden wordt gebieden te betreden waar borden op de mogelijke aanwezigheid van mijnen wijzen. In het algemeen wordt aangeraden buiten de gebaande paden de richtlijnen van lokale bewoners te volgen.”

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen