Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Kiribati

Geen bijzondere veiligheidsrisico's.

In dit reisadvies is de rubriek 'Samenvatting' verwijderd en zijn de rubrieken 'Actualiteiten', 'Algemeen' en 'Terrorisme' gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 18 mei 2011

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten
Er zijn momenteel geen bijzondere veiligheidsrisico’s verbonden aan reizen naar en in Kiribati.

Algemeen
In Kiribati kunnen van november tot en met april tropische cyclonen voorkomen. U wordt geadviseerd gedurende deze periode de berichtgeving in de media te volgen en u goed te laten informeren over de situatie ter plaatse alvorens af te reizen. Bij calamiteiten dient u onder alle omstandigheden de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen en - bij georganiseerde (toeristische) reizen - goed contact te houden met de touroperators. Meer informatie vindt u op de website van de Humanitarian Early Warning Service: http://www.hewsweb.org/storms en via de websites van de World Meteorological Organisation: http://www.wmo.int/pages/members/region5_en.html of http://severe.worldweather.org

Gezondheidssituatie
De ziekenhuisfaciliteiten in Tarawa zijn eenvoudig en buiten Tarawa zijn er over het algemeen eilandklinieken met getrainde verpleegkundigen, geen artsen. Voor serieuze of gecompliceerde medische problemen kan medische evacuatie naar Fiji, Australië of Nieuw-Zeeland per ambulancevlucht noodzakelijk zijn. Met het afsluiten van een adequate reisverzekering dient u hiermee rekening te houden.

Farmaceutische en voorgeschreven medicijnen zijn over het algemeen niet verkrijgbaar in Kiribati. Het is daarom raadzaam om al uw benodigde medicijnen zelf mee te nemen op reis.

Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Kiribati wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

Net als in Nederland worden in Kiribati seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Kiribati kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Kiribati geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

In Kiribati is handel in, gebruik van en in het bezit hebben van verdovende middelen (soft- en hard drugs) geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op website: www.drugssmokkel.nl.

Homosexualiteit is in Kiribati strafbaar. U wordt geadviseerd zich terughoudend op te stellen en te uiten.

Aanvullende informatie inzake een verblijf in Kiribati kunt u vinden op de website van de Nederlandse ambassade in Nieuw-Zeeland: http://www.netherlandsembassy.co.nz/

Voor algemene reisinformatie wordt aangeraden www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme

U dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen.

Zware criminaliteit
Momenteel geen bijzonderheden.

Onveilige gebieden
Momenteel geen bijzonderheden.

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen