Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Kameroen

Er zijn onveilige gebieden.

In dit reisadvies zijn de rubrieken 'Actualiteiten', 'Algemeen' en 'Zware criminaliteit' gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 20 oktober 2011

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten
Bij reizen in Kameroen wordt aangeraden waakzaamheid te betrachten (zie rubriek ‘Zware criminaliteit’).

Op 21 oktober 2011 zal de uitslag van de presidentsverkiezingen van 9 oktober jl. bekend worden gemaakt. Dit kan spanningen in de samenleving teweeg brengen en wellicht ook leiden tot (gewelddadige) demonstraties en andere ongeregeldheden. U wordt geadviseerd demonstraties en samenscholingen te mijden en zich op de hoogte te houden van de actuele ontwikkelingen.

In bepaalde gebieden in het noorden van Kameroen bestaat een grotere kans op berovingen (zie ook de rubriek ‘Onveilige gebieden’).

Algemeen
Het aantal verkeersongelukken op de grote wegen, met name tussen Douala en Yaoundé, is hoog.

Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Yaounde wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen

Homoseksualiteit is in Kameroen is strafbaar. U wordt geadviseerd zich terughoudend op te stellen en te uiten.

Net als in Nederland worden in Kameroen seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Kameroen kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Kameroen geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Aanvullende informatie voor een verblijf in Kameroen kunt u vinden op de website van de Nederlandse ambassade te Benin, Cotonou via http://benin.nlambassade.org.

Voor algemene reisinformatie wordt aangeraden de www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
U dient rekening te houden met het feit dat er wereldwijd een terrorismedreiging bestaat, welke zich voornamelijk richt op civiele doelen, die vaak door buitenlanders worden bezocht.

Zware criminaliteit
Gewapende overvallen op auto’s met als doel de auto te stelen komen regelmatig voor.

Reizen per auto of openbaar vervoer (taxi’s en bussen) na zonsondergang kent extra risico’s en wordt daarom ontraden. Indien men toch gebruik maakt van het openbaar vervoer (incl. gedeelde taxi’s) wordt geadviseerd waakzaamheid te betrachten. Diefstal/beroving in taxi’s komt veelvuldig voor.

Vrouwen zijn in Kameroen extra kwetsbaar.

Onveilige gebieden
Bij reizen in het hoge noorden tussen Garoua-Maroua, Maroua-Kousseri en Ngaoundéré-Meiganga is het raadzaam zeer voorzichtig te zijn in verband met grote kans op berovingen. Er wordt geadviseerd eventueel contact op te nemen met de politie of gendarmerie bij twijfel.”

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen