Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies IJsland

Geen bijzondere veiligheidsrisico's.

In dit reisadvies is de rubriek 'Algemeen' gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 28 februari 2012

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten
Er zijn momenteel geen bijzondere veiligheidsrisico's verbonden aan reizen in IJsland.

Algemeen
Het weer kan snel veranderen en het waterpeil van rivieren kan plotseling sterk stijgen. Rijdt u in afgelegen gebieden dan dient u zich altijd voor vertrek op de hoogte te stellen van het weer en de conditie van de wegen. Dit kan via tel.: +354 5221000 of via de website: http://www.vegagerdin.is/english. Off-road rijden is aan strikte regels gebonden.

Aardbevingen, vulkanen en stormen
In IJsland zijn actieve vulkanen te vinden. In het verleden hebben zich enkele uitbarstingen voorgedaan. Wanneer de lokale autoriteiten waarschuwen voor een mogelijke uitbarsting, wordt geadviseerd niet te reizen in de onmiddellijke omgeving van de desbetreffende vulkaan.
Voor informatie inzake aardbevingen, stormen, overstromingen e.d. wordt aangeraden de berichtgeving in de media te volgen, de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen en –bij georganiseerde (toeristische) reizen- goed contact te houden met de touroperators.

Gezondheidssituatie
U wordt geadviseerd een goede reisverzekering af te sluiten en rekening te houden met het feit dat transport per reddingshelikopter soms de enige mogelijkheid is voor medische behandeling.

Controleer of u hiervoor bent verzekerd als ook voor repatriëring.

Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in IJsland wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

In IJsland is handel in, gebruik van en in het bezit hebben van verdovende middelen (soft- en hard drugs) geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op website: www.drugssmokkel.nl

Net als in Nederland worden in IJsland seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van IJsland kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in IJsland geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Voor aanvullende informatie inzake een verblijf in IJsland wordt u verwezen naar de website van de Nederlandse ambassade te Noorwegen in Oslo: http://noorwegen.nlambassade.org/

Voor algemene reistips wordt geadviseerd www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
U dient zich echter bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen.

Zware criminaliteit
Momenteel geen bijzonderheden.

Onveilige gebieden
Momenteel geen bijzonderheden.

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen