Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Ierland

Geen bijzondere veiligheidsrisico's.

In dit reisadvies is de rubriek 'Samenvatting' verwijderd.

Laatst gewijzigd op 27 juli 2010

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten
Er zijn momenteel geen bijzondere veiligheidsrisico’s verbonden aan reizen in Ierland.

Algemeen

Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Ierland wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen

Net als in Nederland worden in Ierland seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Ierland kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Ierland geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Voor aanvullende informatie inzake een verblijf in Ierland wordt u verwezen naar de website van de Nederlandse ambassade in Dublin http://ierland.nlambassade.org/.

Voor algemene nuttige reisinformatie wordt aangeraden www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Zware criminaliteit
Momenteel geen bijzonderheden.

Terrorisme
Ierland deelt met de rest van Europa de algemene dreiging van terrorisme. U dient zich bewust te zijn van het gevaar van een mogelijke terroristische aanslag, zelfs al is de kans doorgaans gering dat men er effectief bij betrokken raakt.

Onveilige gebieden
Momenteel geen bijzonderheden.

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen