Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Griekenland

Waakzaamheid betrachten.

In dit reisadvies is de rubriek 'Actualiteiten' gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 26 juli 2011

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten
De bezuinigingsmaatregelen van de Griekse regering zorgen voor sociale onrust met demonstraties en stakingen voornamelijk in de grotere steden.

Reizigers wordt geadviseerd waakzaamheid te betrachten en samenscholingen en demonstraties te mijden.

Algemeen
In Griekenland komen jaarlijks bosbranden voor. Met name in de zomermaanden kunnen bosbranden veel schade aanrichten. Laat u goed informeren over de situatie ter plaatse alvorens af te reizen naar een door een bosbrand geteisterd of bedreigd gebied.

Griekenland ligt in een aardbeving gevoelig gebied. Op het Griekse vasteland en de eilanden komen regelmatig lichte aardbevingen voor. Zware aardbevingen zijn zeldzaam, maar komen voor. Voor informatie inzake aardbevingen ter plaatse wordt aangeraden de berichtgeving in de media te volgen, de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen en –bij georganiseerde (toeristische) reizen- goed contact te houden met de touroperators.

Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Griekenland wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

In tegenstelling tot Nederland kent Griekenland geen gedoogbeleid met betrekking tot drugs. Handel in en gebruik en/of bezit van verdovende middelen (soft- en hard drugs) is geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op website: www.drugssmokkel.nl.

Net als in Nederland worden in Griekenland seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Griekenland kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Griekenland geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Aanvullende informatie inzake een verblijf in Griekenland kunt u vinden op de website van de Nederlandse ambassade in Athene: www.dutchembassy.gr.

Voor algemene reisinformatie wordt aangeraden www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
U dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen.

Zware Criminaliteit
Momenteel geen bijzonderheden.

Onveilige gebieden
Zie rubriek ‘Actualiteiten’.

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen