Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Ghana

Niet-essentiële reizen naar bepaalde gebieden worden ontraden.

In dit reisadvies zijn de rubrieken 'Actualiteiten', 'Algemeen' en ' Onveilige gebieden' gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 6 juni 2011

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten
Alle niet-essentiële reizen worden ontraden naar Bawku en omgeving. Zie ook de rubriek ‘Onveilige gebieden’).

In de andere delen van Ghana dienen reizigers waakzaamheid te betrachten.

Algemeen
Omdat de wegen in geheel Ghana slecht en onverlicht zijn, wordt ontraden na zonsondergang te reizen.

Het fotograferen van geüniformeerde personen, militaire en/of strategische objecten en dergelijke is niet toegestaan.

Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Ghana wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

In Ghana is handel in, gebruik van en in het bezit hebben van verdovende middelen (soft- en hard drugs) geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op website: www.drugssmokkel.nl

Net als in Nederland worden in Ghana seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Ghana kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Ghana geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Aanvullende informatie inzake een verblijf in Ghana kunt u vinden op website van de Nederlandse ambassade in Accra: http://ghana.nlambassade.org/

Voor algemene reisinformatie wordt u geadviseerd www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
U dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen.

Zware criminaliteit
Incidenteel vinden berovingen en gewapende, soms gewelddadige overvallen plaats. U wordt aangeraden op uw hoede te zijn.

Op de autowegen vinden regelmatig (gewapende) overvallen plaats, met name op de ‘Tema Highway’. U wordt geadviseerd op deze wegen in de avond (inclusief de schemering) niet te stoppen.

Onveilige gebieden
Na een uitbarsting van etnisch geweld in het Dagbon gebied in noordoost Ghana (rond Yendi en Bimbilla) in de afgelopen jaren is de situatie kalm. Wel is het mogelijk dat de spanningen ineens weer opspelen en leiden tot plaatselijke onrust. Geadviseerd wordt de ontwikkelingen ter plaatse via de lokale media te volgen.

In Bawku en omgeving, gelegen in de Upper East Region (noordoost Ghana), is het sinds begin mei 2008 als gevolg van etnische problemen, onrustig. De ingestelde avondklok is nog steeds van kracht. Naar aanleiding van lokale ongeregeldheden kan ook op andere plaatsen tijdelijk een avondklok van kracht zijn. Informatie hierover is te vinden op de website van de Ghanese overheid: www.ghana.gov.gh (zoeken op curfew).

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen