Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Gabon

Waakzaamheid betrachten.

In dit reisadvies is de rubriek 'Samenvatting' verwijderd en zijn alle andere rubrieken gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 29 september 2011

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten

In Gabon wordt reizigers geadviseerd waakzaamheid te betrachten (zie rubriek ‘Zware criminaliteit’).

Algemeen
Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Gabon wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

In tegenstelling tot Nederland kent Gabon geen gedoogbeleid met betrekking tot drugs. Handel in en gebruik en/of bezit van verdovende middelen (soft- en hard drugs) is geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op www.drugssmokkel.nl.

Net als in Nederland worden in Gabon seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Gabon kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Gabon geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Gabon ressorteert onder de Nederlandse ambassade te Cotonou, Benin.

Aanvullende informatie voor een verblijf in Gabon kunt u vinden op de website van de Nederlandse Ambassade in Cotonou: http://benin.nlambassade.org.

In Gabon in de stad Libreville bevindt zich een honorair consulaat:
B.P. 2326 Libreville
Immeuble Dumez 6ëme étage
705 Bld du Bord de Mer
Tel: 00241 745282 / 773095
Fax: 00241 726365

Voor algemene reisinformatie wordt u aangeraden www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
U dient rekening te houden met het feit dat er wereldwijd een terrorismedreiging bestaat, welke zich voornamelijk richt op civiele doelen, die vaak door buitenlanders worden bezocht.

Zware criminaliteit
Criminaliteit komt voor, vooral in Libreville en Port-Gentil. Overvallen en autodiefstallen zijn risico's waarmee rekening dient te worden gehouden, maar die niet veelvuldig voorkomen. Met het oog hierop wordt reizigers geadviseerd waakzaamheid te betrachten en na zonsondergang niet te reizen. In de grote steden wordt reizigers geadviseerd zich ’s avonds niet alleen te voet op straat te begeven.

Onveilige gebieden
Geadviseerd wordt om na zonsondergang niet te reizen vanwege de slechte wegen, de slechte technische staat van voertuigen en het risicovolle gedrag van medeweggebruikers.

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen