Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Frans-Guyana

Geen bijzondere veiligheidsrisico's.

In dit reisadvies is de rubriek 'Samenvatting' verwijderd en zijn de rubrieken 'Algemeen' en 'Zware criminaliteit' gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 21 januari 2011

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten
Er zijn momenteel geen bijzondere veiligheidsrisico’s verbonden aan reizen in Frans-Guyana.

Algemeen

Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Frans-Guyana wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

In Frans-Guyana is handel in, gebruik van en in het bezit hebben van verdovende middelen (soft- en hard drugs) geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op website: www.drugssmokkel.nl

Net als in Nederland worden in Frans-Guyana seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Frans-Guyana kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Frans-Guyana geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Voor aanvullende informatie inzake een verblijf in Frans-Guyana wordt u verwezen naar de website van de Nederlandse ambassade in Paramaribo www.nederlandseambassade.sr.

Voor algemene tips wordt verwezen naar www.wijsopreis.nl.

Terrorisme
U dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen.

Zware criminaliteit
De criminaliteit is toegenomen in de steden Cayenne, Kourou en St. Laurent. U wordt geadviseerd geen opzichtige sieraden en/of horloges te dragen en niet veel contant geld bij u te hebben. Aangeraden wordt na zonsondergang niet alleen op straat te gaan en uw waardevolle spullen en reisdocumenten achter te laten in een kluis in het hotel.

Onveilige gebieden
De weg van Matoury naar St. Georges (nabij de Braziliaanse grens) is niet veilig. Op deze weg vinden regelmatig gewapende roofovervallen plaats

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen