Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Equatoriaal-Guinea

Waakzaamheid betrachten.

In dit reisadvies is de rubriek 'Samenvatting' verwijderd en zijn de rubrieken 'Actualiteiten', 'Algemeen' en 'Zware criminaliteit' gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 29 september 2011

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten

Bij reizen in Equatoriaal-Guinea wordt aangeraden waakzaamheid te betrachten.

De steden Malabo op het eiland Bioko en Bata op het vasteland zijn redelijk veilig voor reizigers. Daarbuiten wordt aangeraden bij voorkeur niet alleen te reizen.

Algemeen
Gezondheidssituatie

Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Equatoriaal-Guinea wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

In tegenstelling tot Nederland kent Equatoriaal-Guinea geen gedoogbeleid met betrekking tot drugs. Handel in en gebruik en/of bezit van verdovende middelen (soft- en hard drugs) is geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op www.drugssmokkel.nl.

Net als in Nederland worden in Equatoriaal Guinee seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Equatoriaal-Guinea kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Equatoriaal-Guinea geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Nederland heeft geen diplomatieke of consulaire vertegenwoordiging in Equatoriaal-Guinea. Het land ressorteert onder de Nederlandse ambassade in Cotonou, Benin en aanvullende informatie voor een verblijf in Equatoriaal Guinee kunt u vinden op de de website http://benin.nlambassade.org.
In geval van nood kunnen Nederlandse reizigers zich ook wenden tot de Franse ambassade in Malabo, adres: Ambassade de France, Carretera del Aeropuerto te Malabo, tel +240 333 09 20 05, fax +240 333 09 23 05, noodnummer +240 222 27 77 77.

Voor algemene reisinformatie wordt aangeraden www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
U dient rekening te houden met het feit dat er wereldwijd een terrorismedreiging bestaat, welke zich voornamelijk richt op civiele doelen, die vaak door buitenlanders worden bezocht.

Zware criminaliteit
In verband met beroving is ’s nachts uiterste voorzichtigheid geboden rondom restaurants en discotheken.

Onveilige gebieden
Buiten de steden Malabo en Bata wordt aangeraden bij voorkeur niet alleen te reizen.

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen