Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Burundi

Niet-essentiële reizen naar bepaalde gebieden worden ontraden.

In dit reisadvies zijn de rubrieken 'Actualiteiten', 'Algemeen', 'Zware criminaliteit' en 'Onveilige gebieden' gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 14 maart 2011

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten
Alle niet-essentiële reizen naar bepaalde gebieden
in Burundi worden, vanwege de instabiele veiligheidssituatie, ontraden. Deze gebieden zijn: provincies Bujumbura Rural, Bubanza, Cibitoke, Ruyigi en de weg Bujumbura-Rumonge.

De aanslag in juli 2010 in Kampala en de voortdurende dreigementen van de Somalische beweging Al-Shabaab om aanslagen te plegen in Burundi hebben ertoe geleid dat politie en leger strengere controle uitoefenen, vooral tijdens de nachtelijke uren. In Burundi in het algemeen en in de hoofdstad in het bijzonder zijn zichtbare veiligheidsmaatregelen genomen.

Men wordt geadviseerd zich niet na zonsondergang te verplaatsen buiten Bujumbura. Openbare gelegenheden, waar vooral veel expatriates komen, kunnen een doelwit zijn.

Algemeen
Openbaar vervoer met (mini-) bus en motortaxi’s wordt afgeraden in verband met de gevaarlijke rijstijl.

Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Burundi wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

Reizigers die naar Burundi afreizen wordt aangeraden voor vertrek en bij aankomst in het land voor de meest actuele informatie over de veiligheidssituatie contact op te nemen met het Nederlandse ambassadekantoor in Bujumbura (telefoonnummers: +257 22-252055, +257-22-259694 of +257-22-273303).

Tevens wordt reizigers verzocht zich in te schrijven bij het Honorair Consulaat, Avenue de Grèce 5, Bujumbura (telefoonnummer +257-22-222082 of + 257-22-225129).

Voor algemene reisinformatie wordt u geadviseerd www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
Burundi neemt, naast Uganda, actief deel aan AMISOM, de militaire vredesoperatie van de Afrikaanse Unie in Somalië. De vanuit Somalië opererende terroristische organisatie Al-Shabab heeft Burundi gedreigd met bomaanslagen, waarbij in het bijzonder de hoofdstad Bujumbura als doelwit is genoemd.

Zware criminaliteit
De overheid in Burundi is nog niet in staat de veiligheid in het gehele land te garanderen. In het gehele land vinden gewapende overvallen plaats, waarbij dodelijke slachtoffers vallen.

Onveilige gebieden
Tijdens essentiële reizen in Burundi is belangrijk om vóór 17.00 uur op de plaats van bestemming aan te komen. In de hoofdstad Bujumbura wordt aangeraden om zich tijdens de duisternis te verplaatsen in een auto.

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen