Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Bhutan

Geen bijzondere veiligheidsrisico's.

In dit reisadvies is de rubriek 'Algemeen' gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 12 januari 2012

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten

Er zijn momenteel geen bijzondere veiligheidsrisico’s verbonden aan reizen naar Bhutan.

Algemeen
Aangezien de wegen in Bhutan altijd door de bergen gaan en er sprake is van regelmatige aardverschuivingen (vooral in de moesson tijd) wordt ten sterkste ontraden ’s avonds en ’s nachts te reizen. De wegen zijn smal, redelijk geasfalteerd maar vaak onverlicht en hebben over het algemeen geen vangrails.

Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Bhutan wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

Net als in Nederland worden in Bhutan seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Bhutan kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Bhutan geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Nederlanders die in Bhutan wonen, wordt aangeraden zich te registreren bij het Consulaat te Thimphu (tel. +975 2 323259; +975 2 324871; +975 2 322732; e-mail: info@nl-consulate.bt).

Voor algemene reisinformatie wordt u geadviseerd www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
Momenteel geen bijzonderheden, maar u dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen.

Zware criminaliteit
Momenteel geen bijzonderheden.

Onveilige gebieden

Momenteel geen bijzonderheden.

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen