Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Benin

Waakzaamheid betrachten.

In dit reisadvies zijn de rubrieken 'Actualiteiten' en 'Algemeen' gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 22 juli 2011

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten

Voor het reizen in Benin wordt u geadviseerd waakzaamheid te betrachten.

Algemeen
De laatste jaren draagt grote regenval bij tot het opzwellen van de rivieren in het gehele land. Regelmatig veroorzaakt dit belangrijke overstromingen. Reizigers wordt geadviseerd gedurende periodes van overstromingen de berichtgeving in de media te volgen en u goed te informeren over de situatie ter plaatse alvorens af te reizen. Bij calamiteiten dient u onder alle omstandigheden de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen en - bij georganiseerde (toeristische) reizen - goed contact te houden met de touroperators. Meer informatie kunt u vinden op bijvoorbeeld de website www.reliefweb.int.

Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Benin wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

In Benin is handel in, gebruik van en in het bezit hebben van verdovende middelen (soft- en hard drugs) geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op website: www.drugssmokkel.nl

Net als in Nederland worden in Benin seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Benin kennen een zeer strikt vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Benin geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Voor aanvullende informatie betreffende een verblijf in Benin wordt u verwezen naar de website van de Nederlandse ambassade in Cotonou: www.benin.nlambassade.org.

Nederlanders, die zich permanent of tijdelijk in Benin bevinden, wordt geadviseerd zich via de website www.benin.nlambassade.org bij de Nederlandse ambassade in Cotonou te registreren.

Voor algemene reisinformatie wordt geadviseerd www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
U dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen.

Zware criminaliteit
Op het strand in Cotonou vinden - vooral nabij de luxe hotels – en in Ouidah, vooral in het bosgebied, regelmatig overvallen plaats. Ook auto’s in de luxere categorie worden overvallen.

In de grensgebieden met Nigeria, Burkina Faso en Niger worden geregeld (vooral, maar niet uitsluitend, nachtelijke) overvallen gemeld, zo ook op het traject tussen Dassa en Savalou.

Aangeraden wordt in het hele land waakzaam te zijn.

Onveilige gebieden
Zie rubriek ‘Zware criminaliteit’.

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen