Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Bahrein

Waakzaamheid betrachten.

In dit reisadvies is de rubriek 'Actualiteiten' gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 3 april 2012

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten
Bij reizen in Bahrein wordt geadviseerd waakzaamheid te betrachten in verband met de huidige veiligheidssituatie. Op verscheidene locaties, vooral in Shiitische dorpjes, kunnen zich ongeregeldheden voor doen.

In de aanloop naar en tijdens de Grand Prix Formule 1 Races te Bahrein, 20-22 april 2012, is er mogelijk een toename van demonstraties. U wordt geadviseerd demonstraties en samenscholingen te mijden, de berichtgeving in de media te blijven volgen en u goed te informeren over de actuele ontwikkelingen.

In geheel Bahrein moet rekening worden gehouden met roadblocks van de Bahreinse autoriteiten. Binnen de kustwateren van Bahrein geldt een avondklok van 18.00 uur tot 04.00 uur.

Algemeen
Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Bahrein wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de volgende websites te raadplegen: www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws.

Net als in Nederland worden in Bahrein seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Bahrein kennen een zeer strikt vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Bahrein geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

In tegenstelling tot Nederland kent Bahrein geen gedoogbeleid met betrekking tot drugs. Handel in en gebruik en/of bezit van verdovende middelen (soft- en hard drugs) is geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op website: www.drugssmokkel.nl.

Aanvullende informatie inzake een verblijf in Bahrein kunt u vinden op de website van de Nederlandse ambassade in Koeweit te Koeweit-Stad: koeweit.nlambassade.org.

Voor algemene reisinformatie wordt aangeraden www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
U dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen.

Zware criminaliteit
Momenteel geen bijzonderheden.

Onveilige gebieden
Zie rubriek ‘Actualiteiten’.

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen