Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Bahama's

Waakzaamheid betrachten.

In dit reisadvies is de rubriek 'Samenvatting' verwijderd en zijn alle andere rubrieken gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 29 april 2011

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten
Bij reizen op de Bahamas dient u waakzaamheid te betrachten.

Algemeen

Het orkaanseizoen in de Bhamas loopt van juni tot en met november. U wordt geadviseerd gedurende deze periode de berichtgeving in de media te volgen en u goed te laten informeren over de situatie ter plaatse alvorens af te reizen. Bij calamiteiten dient u onder alle omstandigheden de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen en - bij georganiseerde (toeristische) reizen - goed contact te houden met de touroperators. Meer informatie vindt u op de website www.fema.gov of www.nhc.noaa.gov.

Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in (land) wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

In de Bahamas is handel in, gebruik van en in het bezit hebben van verdovende middelen (soft- en hard drugs) geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op website: www.drugssmokkel.nl.

Net als in Nederland worden in de Bahamas seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van de Bahamas kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in de Verenigde Staten geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Aanvullende informatie inzake een verblijf in de Bahamas kunt u vinden op de website van de Nederlandse ambassade in Washington http://www.netherlands-embassy.org/.

Voor algemene reisinformatie wordt aangeraden www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
U dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen. Informatie kunt u vinden op de volgende websites: www.fbi.gov, www.fema.gov, en www.dhs.gov.

Zware criminaliteit
In verband met zware criminaliteit, vooral op het eiland New Providence, wordt u geadviseerd geen dure juwelen op straat te dragen en buurten die als onveilig te boek staan niet op te zoeken. Vraag informatie hierover in het hotel. Laat geen waardevolle spullen in uw auto liggen, maar leg ze in een kluisje van het hotel. Een groot deel van de zware criminaliteit vindt plaats buiten de gebieden bezocht door toeristen, zoals de ‘over-the-hill’ sectie van Nassau.

Onveilige gebieden
Sommige delen van Nassau staan te boek als onveilig. Vraag informatie hierover in het hotel.

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen