Veiligebestemmingen.nl

Hier ziet u in één oogopslag, op een handige wereldkaart, welke landen als veilig worden beschouwd om naartoe te reizen, en welke landen u beter niet kunt bezoeken op het moment. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze vakantie, zonder het risico op geweld.

Deze reisadviezen worden eens per dag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehaald. Klik op een land om meer informatie over de toestand in dat land te lezen.

Veiligebestemmingen.nl is op geen enkele wijze geliëerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Dit is slechts bedoeld als een handig hulpmiddel. Gebruik altijd uw gezond verstand bij het plannen van uw reis en tijdens de reis zelf.


Reisadvies Azerbeidzjan

Niet-essentiële reizen naar bepaalde gebieden worden ontraden.

In dit reisadvies is de rubriek ' Onveilige gebieden'  gewijzigd.

Laatst gewijzigd op 7 november 2011

Nog steeds geldig op 24 oktober 2012

Actualiteiten
In Azerbeidzjan worden voor bepaalde gebieden alle reizen ontraden (zie de rubriek ‘Onveilige gebieden’).

In verband met de verschillende spanningshaarden in de regio wordt reizigers aangeraden bij een bezoek aan en verblijf in Azerbeidzjan waakzaamheid te betrachten, demonstraties en samenscholingen te mijden, de berichtgeving in de media te blijven volgen en zich goed te informeren over de actuele ontwikkelingen.

Algemeen
De grens tussen Azerbeidzjan en Armenië is gesloten. De grensovergang via Jalama naar Rusland (Dagestan) staat alleen open voor paspoorthouders van de ex-Sovjet landen.

Aangeraden wordt een kopie van uw paspoort bij u te dragen voor eventuele controle van papieren.

Aangeraden wordt geen foto’s te maken van de metro en/of gebouwen en infrastructuur, die door militairen of politie worden bewaakt.

Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Azerbeidzjan wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

Net als in Nederland worden in Azerbeidzjan seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Azerbeidzjan kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Azerbeidzjan geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Aanvullende informatie inzake een verblijf in Azerbeidzjan kunt u vinden op de website van de Nederlandse ambassade in Baku: http://azerbeijan.nlambassade.org/

Voor algemene reisinformatie wordt aangeraden www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme
U dient rekening te houden met het feit dat er wereldwijd een terrorismedreiging bestaat, welke zich richt op civiele doelen, die vaak door buitenlanders worden bezocht.

Zware criminaliteit
In verband met criminaliteit wordt aangeraden waardevolle zaken niet al te zichtbaar te dragen, gebruik te maken van officiële taxi’s en na zonsondergang niet alleen te voet de straat op te gaan.

Onveilige gebieden
Tenzij absoluut noodzakelijk wordt reizen naar de gebieden grenzend aan Armenië en Nagorno Karabach c.q. de gebieden die in het zuidwesten van Azerbeidzjan in het wapenstilstandgebied liggen ontraden in verband met voorkomende schietincidenten. In het de facto van Azerbeidzjan afgescheiden Nagorno Karabach kan de Nederlandse Ambassade in Baku u niet van consulaire bijstand voorzien.

Reizen via de (Russische) Noordelijke Kaukasus wordt uit veiligheidsoverwegingen (onrust, ontvoeringen en geweldpleging) ontraden.

Bekijk deze informatie op de site van het ministerie Klik op een land om hier een gedetailleerd reisadvies te zien.

Reisadviezen voor andere landen